Ποιες είναι οι τροφές για τα μάτια; Κόκκινο κρασί, τυρί και σολομός για καλύτερη όραση

Κι όμως η καλή όραση περνάει μέσα από την σωστή διατροφή. Τούτο επισημαίνει νέα έρευνα, η οποία υποστηρίζει την δίαιτα των ματιών, μια διατροφή για καλύτερη όραση.

04.07.2016

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Η υγεία των ματιών βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο οικογενειακό ιστορικό, στο κάπνισμα αλλά και στην ισορροπημένη διατροφή, όπως επισημαίνει νέα έρευνα από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Plymouth, Christine Purslow.

Σύμφωνα με την Purslow, αν διασφαλίσουμε την συνολική μας υγεία μέσα και από τη σωστή διατροφή, είναι σίγουρο ότι πολλά από τα ζωτικά μας όργανα θα διατηρηθούν υγιή για πάρα πολλά χρόνια.

Ειδικότερα όσον αφορά την υγεία των ματιών και της όρασής μας γενικότερα, η ωχρά κηλίδα, γνωστή πάθηση των ματιών σε μεγάλες ηλικίες, έχει δυστυχώς βρει προσοδοφόρο έδαφος και σύμφωνα με τελευταία στατιστικά αυξάνονται ραγδαία τα περιστατικά αυτής και σε άτομα νεότερης ηλικίας ενώ οι ειδικοί τονίζουν πως η αύξηση της πάθησης αυτής αναμένεται να φτάσει το 50% τα επόμενα χρόνια.

Και παρότι η όραση αποτελεί βασική μας αίσθηση, πρόσφατη έρευνα που έγινε με από την Thea Pharmaceuticals αποκαλύπτει πως το 60% των ατόμων που έλαβαν μέρος σε αυτή δεν γνωρίζει πως οι τροφές που καταναλώνει καθημερινά μπορούν να παίξουν σπουδαίο ρόλο στην υγεία των ματιών μας.

1 στους 5 συμμετέχοντες μάλιστα πιστεύουν πως το τι τρώνε δεν επηρεάζει καθόλου την όρασή τους.

Ταυτόχρονα, η έρευνα αποκάλυψε πως το 75% των συμμετεχόντων αγνοούσε σπουδαία θρεπτικά συστατικά που συνδέονται με την υγεία των ματιών, όπως η λουτεΐνη, η ζεαξανθίνη και η ρεσβερατρόλη.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 3 τροφές για δυνατή όραση άμεσα (ναι άμεσα)!

Χυμός Καρότο

Ποιες τροφές προστάζει λοιπόν η διατροφή για τα μάτια;

Η ειδικός προτείνει να εντάξουμε στη διατροφή μας συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων όπως είναι:

 

[related id="50484"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece