12 κινήσεις για να περάσει γρήγορα η ίωση και να μη γίνει πνευμονία! Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση

Σου θυμίζουμε πως κάθε ίωση μπορεί να μετατραπεί σε πνευμονία.

10.11.2018

Γράφει: Βίκυ Πασχάλη

εχεις διαβασει

12 κινήσεις για να περάσει γρήγορα η ίωση και να μη γίνει πνευμονία! Αυτή είναι η σωστή αντιμετώπιση

8 Κάνε το τρικ κάτω από τη μύτη Ένα μικρό πέρασμα με μία αλοιφή με μέντα κάτω από τη μύτη σου μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει αναπνευστικές διόδους και να αποκαταστήσει το ερεθισμένο δέρμα στη βάση της μύτης Μέντα, ευκάλυπτος, καμφορά, όλα έχουν συστατικά που δημιουργούν ήπιο μούδιασμα που θα ανακουφίσει τον πόνο μιας ταλαιπωρημένης από το τρίψιμο μύτης. Ωστόσο, το βάζεις μόνο εξωτερικά, κάτω από τη μύτη σου όχι μέσα.

9 Ζεστό ή κρύο στα ιγμόρεια Και οι δύο θερμοκρασίες λειτουργούν. Μπορείς να αγοράσεις επαναχρησιμοποιήσιμα ζεστά ή κρύα επιθέματα σε ένα φαρμακείο ή να κάνεις τη δική σου κομπρέσα. Για ζεστό επίθεμα, πάρε ένα βρεγμένο πανάκι και βάλ’ το για 1 λεπτό στο φούρνο μικροκυμάτων, ενώ για κρύο, μια μικρή σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά λειτουργεί εξίσου καλά.

Ροφήματα για κρυολόγημα από τη Σμυρνιά γιαγιά!

Αντιβιοτικά

10 Βάλε κι άλλο μαξιλάρι Η ανύψωση του κεφαλιού θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση των ρινικών διόδων.

11 Μην πετάς Δεν υπάρχει λόγος να πιέσεις περισσότερο το αναπνευστικό σου σύστημα, και αυτό ακριβώς θα προκαλέσει η αλλαγή στην πίεση του αέρα.

Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο όταν έχεις συμφόρηση, μπορεί να έχεις πρόβλημα στα τύμπανα ως αποτέλεσμα των μεταβολών της πίεσης κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης. Εάν πρέπει να πετάξεις, χρησιμοποίησε ένα αποσυμφορητικό και φρόντισε να έχεις ένα ρινικό σπρέι μαζί σου για να χρησιμοποιήσεις ακριβώς πριν από την απογείωση και την προσγείωση. Οι τσίχλες μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν στην ανακούφιση της πίεσης.

12 Πλύνε τα χέρια σου

Όπως και οι ιοί του κρυολογήματος, έτσι και οι ιοί εισχωρούν στο σώμα σου μέσα από τις βλεννογόνους της μύτης, τα μάτια ή το στόμα. Κάθε φορά που αγγίζεις το χέρι σου σε μία από αυτές τις περιοχές, μπορεί να μολύνεις τον εαυτό σου με έναν ιό, γεγονός που καθιστά πολύ σημαντικό να κρατήσεις τα χέρια χωρίς μικρόβια με το συχνό πλύσιμο για την αποφυγή της γρίπης.

Από ποιες ασθένειες κινδυνεύεις ανάλογα με το μήνα που γεννήθηκες; (Ναι, υπάρχει έρευνα)

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece