Πόσο σημαντική είναι η πρωινή και η βραδινή ρουτίνα στη ζωή σου

Ρουτίνα και ευζήν: Η δύναμη των πρωινών και βραδινών συνηθειών στη ζωή σου και πώς θα τις διαμορφώσεις με επιτυχία και χωρίς να κοπιάσεις.

routina

Παραδέξου το. Πόσες φορές δεν έχει τύχει στο τέλος της ημέρας να μην έχεις κάνει σχεδόν τίποτα απ' αυτά που είχες βάλει σαν στόχο; Απ' το να καθαρίσεις το σπίτι, το να πληρώσεις τους λογαριασμούς μέχρι να πας γυμναστήριο ή να κάτσεις επιτέλους να τελείωσεις όσα έπρεπε στη δουλειά.

Κακά τα ψέματα αλλά όσο βαρετή και αν σου ακούγεται η λέξη ρουτίνα τόσο σημαντική είναι η ουσία της. Που σημαίνει ότι έχεις κάποιες συνήθειες που τις ακολουθείς πιστά σαν ευαγγέλιο, πρωί και βράδυ.

Αν κάπου στην παραπάνω εικόνα αναγνωρίζεις τον εαυτό σου, υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις και να ξεκολλήσεις απ' τον φαύλο κύκλο της βαρεμάρας και ανοργανωσιάς και να αρχίσεις να λειτουργείς καθημερινά σαν πραγματικός άντρας.

Γιατί είναι απαραίτητη η ρουτίνα:

Φαντάσου ένα κορδόνι όπου έχουν περαστεί χάντρες. Αυτές αντιπροσωπεύουν τους στόχους, τις σχέσεις και τις προτεραιότητες σου. Αν το κουνήσεις χωρίς να είναι δεμένες μεταξύ τους θα πέσουν στο πάτωμα, αν όμως τις έχεις δέσει τότε θα παραμείνουν ενωμένες. Μεταφορικά μιλώντας κρατούν στο προσκήνιο τις προτεραιότητες που έχεις θέσει και σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος, χωρίς να παρεκκλίνεις απ' τους στόχους σου.

Τι σου προσφέρει λοιπόν η ρουτίνα; Μάθε τα πάντα στο AskMen

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i