Τι κάνουν τα προβιοτικά; Ιδού πώς βοηθούν το σώμα μας

Τα πολλαπλά οφέλη που φέρνουν τα προβιοτικά στο σώμα σου.

προβιοτικά iStock

Aπό τον Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα, διαιτολόγο-διατροφολόγο, σύμβουλο Ψυχικής Υγείας, nutrition coach (www.lovemykilos.com).

Τι κάνουν τα προβιοτικά;

Πεπτικό σύστημα

Μία από τις λειτουργίες τους είναι ότι συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία όλου του γαστρεντερικού συστήματος, κάτι που με τη σειρά του θα σε βοηθήσει να ακολουθήσεις πιο εύκολα μια δίαιτα χωρίς συμπτώματα δυσπεψίας, δυσκοιλιότητας ή φουσκώματος.

Διάβασε επίσης: Οι σωστές βιταμίνες κατά της κούρασης

Απορρόφηση συστατικών

Τα προβιοτικά θα βοηθήσουν το σώμα σου να απορροφήσει όλα τα συστατικά που καταναλώνεις μέσα από την τροφή σου. Σε μια δίαιτα, που λόγω της μείωσης ποσότητας τροφής έχουμε περιορισμένες δυνατότητες να προσθέσουμε επιπλέον θρεπτικά στοιχεία, η σωστή απορρόφησή τους μπορεί να είναι η γραμμή ανάμεσα στην έλλειψη και την επαρκή πρόσληψή τους.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Το χαρακτηριστικό που έδωσε το έναυσμα να γίνουν περισσότερες μελέτες για τα προβιοτικά είναι η επίδρασή τους στο ανοσοποιητικό. Μπορεί να μην έχει να κάνει άμεσα με το βάρος, αλλά ποτέ δε βλάπτει μέσα από τη δίαιτα να αποκτήσεις και καλύτερες άμυνες απέναντι σε ιώσεις και κρυώματα. Στις περισσότερες δίαιτες το γιαούρτι έχει το ρόλο του ελαφριού γεύματος και σχεδόν πάντα δίνεται είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με ένα άλλο υλικό, π.χ. μέλι ή φρούτο.

Διάβασε επίσης: Τα σημάδια υγείας που δίνει το έντερο από τα κόπρανα

Διάβασε επίσης: Τι "λένε" τα αέρια στο έντερο για την υγεία σου;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i