Βότανα & ομοιοπαθητικά φάρμακα; Κάνε σωστή xρήση!

Βότανα και ομοιοπαθητικά φάρμακα; Αν είσαι λάτρις των φυσικών σκευασμάτων τότε αρκεί μόνο να ακολουθήσεις τους παρακάτω 3 κανόνες για σωστή χρήση.

21.09.2012

Γράφει: Shape.gr

εχεις διαβασει

Βότανα & ομοιοπαθητικά φάρμακα; Κάνε σωστή xρήση!

Είναι γεγονός ότι σε πολλές περιπτώσεις τα φυσικά φαρμακευτικά σκευάσματα (π.χ. βότανα, ομοιοπαθητικά φάρμακα) μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά με αυτά που συνιστά η κλασική ιατρική. Παρόλα αυτά, για να είσαι απολύτως βέβαιη όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως για την ασφάλεια τους, καλό είναι να ακολουθείς τους παρακάτω κανόνες.

* Κανόνας 1ος: Άκου τον γιατρό σου

Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το επαναλάβουμε: πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία, φρόντισε να το συζητήσεις με το γιατρό σου. Κι αυτό γιατί ορισμένα βότανα μειώνουν τη δραστικότητα κάποιων φαρμάκων που ενδεχομένως να λαμβάνεις ή μπορεί ακόμα και να αντενδείκνυνται, εξαιτίας κάποιου προβλήματος στην υγεία σου.

*Κανόνας 2ος: Μην υποθέτεις ότι είναι ασφαλή

…αλλά διασφάλισέ το. Με ποιον τρόπο; Ελέγχοντας πάντα την προέλευση και την ετικέτα τους. Φρόντισε να απευθύνεσαι σε ειδικά καταστήματα υγιεινών τροφών ή βιολογικών προϊόντων, σε μεγάλα φαρμακεία ή σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα. Απόφυγε να τα αγοράζεις από πλανόδιους πωλητές, καθώς η ασφάλειά τους δεν είναι εγγυημένη.

* Κανόνας 3ος: Βάλε μέτρο!

Η υπερκατανάλωση μερικών βοτάνων μπορεί να αποβεί επικίνδυνη. Γι’ αυτό και καλό είναι να μην το παρακάνεις με τη λήψη τους.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece