Είναι καρκινογόνα; Πώς να τηγανίζεις, πώς να ψήνεις το κρέας, τι δοχεία να βάζεις στο μικροκυμάτων; Να τι συστήνουν οι έρευνες

[Διάβασέ το σε 30 δεύτερα]

karkinos-skevi

1/ Επίλεξε γυάλινα ή κεραμικά δοχεία για το φούρνο μικροκυμάτων:

Τα μικροκύματα μπορεί να διασπάσουν το πλαστικό απελευθερώνοντας δυνητικά βλαβερά χημικά στο φαγητό σου, σύμφωνα με την επιθεώρηση Environmental Health Perspectives.

2/ Χρησιμοποίησε χαμηλές θερμοκρασίες όταν μαγειρεύεις με λάδι:

Όταν υπερθερμαίνονται, πολλά έλαια μπορεί να γίνουν καρκινογόνα. Το πιο ασφαλές λάδι για το μαγείρεμα παραμένει το ελαιόλαδο!

3/ Ψήνε, μην καις:

Όταν ξεροψήνεις το κρέας, το κοτόπουλο ή το ψάρι στα κάρβουνα ή στο γκριλ, μπορεί να σχηματιστούν HCA (ετεροκυκλικά καρβοξιλικά αμινοξέα), βλαβερά χημικά που σχετίζονται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

4/ Μαρινάρισε το κρέας πριν το ψήσεις:

Ο αμερικανικός οργανισμός American Institute for Cancer Research συστήνει να μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 30 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα είδος «φράγματος» ανάμεσα στο κρέας και στη θερμότητα και έτσι σχηματίζονται καθόλου ή λιγότερα HCA.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i