Γόνιμη στη μέση ηλικία. Γίνεται;

Η σύγχρονη γυναίκα στην εμμηνόπαυση όχι μόνο μπορεί να γίνει μητέρα, αλλά και να διαλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα το επιτύχει.

εγκυμοσύνη μετά τα 40 εγκυμοσύνη έγκυος JPWALLET

Μία από τις πλέον εσφαλμένες αντιλήψεις είναι πως, όταν μια γυναίκα μπει στη φάση της εμμηνόπαυσης, δεν μπορεί να τεκνοποιήσει. Αν και δεν είναι κανείς σε θέση να προβλέψει σε ποια ηλικία ακριβώς θα συμβεί, το πιο σύνηθες είναι στα 50 με 52 έτη. Πριν όμως από αυτό το κομβικό σημείο έχει προηγηθεί μια περίοδος διάρκειας 8-10 ετών όπου παρατηρείται σταδιακή μείωση της γονιμότητας και αποκαλείται "ωόπαυση".

Στην αρχή η γυναίκα παρουσιάζει φυσιολογικούς κύκλους και είναι σε θέση να συλλέξει αρκετά ωάρια/έμβρυα με τις τεχνικές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Όμως, οι πιθανότητες να σταθεί τυχερή στο να είναι ένα από αυτά υγιές και να οδηγήσει στη γέννηση ενός υγιούς παιδιού περιορίζονται όσο προχωράει η αναπαραγωγική της ηλικία, καθώς τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες παλινδρόμησης και αποβολής λόγω ανωμαλίας κατά κανόνα του χρωμοσωμικού περιεχομένου των ωαρίων. Οι πιθανότητες αυτές υπολογίζονται περίπου στο 50% στο ηλικιακό γκρουπ 40-44 και εκτοξεύονται στο 90% στις γυναίκες άνω των 45 ετών.

Διάβασε περισσότερα στο harpeersbazaar.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i