Γεννήθηκε το πρώτο μωρό! Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα με μέθοδο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που αλλάζει τα δεδομένα

Νέα μέθοδος υποβοηθούμενης αναπαραγωγής αλλάζει τα δεδομένα για τις γυναίκες με δυσλειτουργίες των ωαρίων.

μωρό νεογέννητο μαμά 510493008

Αγοράκι βάρους 2,960 κιλών, γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 2019, στις 07:46 π.μ. από Ελληνίδα γυναίκα 32 ετών με ιστορικό πολλαπλών αποτυχημένων προσπαθειών εξωσωματικής γονιμοποίησης και πτωχής ποιότητας ωαρίων. Τόσο η μητέρα όσο και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους.

Αυτή η ανακοίνωση από την ιατρική ομάδα του Institute of Life φαίνεται πως θα αλλάξει τα δεδομένα στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Η γέννηση αυτού του μωρού αποτελεί παγκόσμια πρωτιά με την πρωτοποριακή ιατρική μέθοδο της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε από την Institute of Life και την Embryotools στην Ελλάδα και προσφέρει τη δυνατότητα διατήρησης του γενετικού υλικού της μητέρας.

Όπως εξήγησαν οι ειδικοί στη συνέντευξη τύπου όπου παρουσιάστηκε η μέθοδος το μωρό που γεννήθηκε -και όσα θα γεννηθούν στο μέλλον με τη νέα αυτή «θεραπεία» για την υπογονιμότητα- έχει το DNA των βιολογικών του γονιών.

The Mamagers Update

Η ζωή με την έγκυο γυναίκα μου | Η σειρά κόμικ που έγινε viral

Ο Πρωταθλητής Σκακιού της Νέας Υόρκης είναι 8 χρονών και άστεγος

Μέθοδος μεταφοράς της μητρικής ατράκτου

Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται για την αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας που συνδέονται με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις.

Η μέθοδος της Μεταφοράς της Μητρικής Ατράκτου, που αναπτύχθηκε μετά από δυόμιση χρόνια πρωτοποριακών κλινικοεργαστηριακών ερευνών στο εργαστήριο της Institute of Life στην Ελλάδα, αφορά στη μιτοχονδριακή αντικατάσταση σε ανθρώπινα ωάρια. Αυτό όμως που είναι πολύ σημαντικό είναι πως διατηρείται ακέραιο το γενετικό υλικό της γυναίκας που επιθυμεί να τεκνοποιήσει. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους ειδικούς να αντιμετωπίσουν προβλήματα γυναικών με υπογονιμότητα και επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης που οφείλονται σε κυτταροπλασματικές δυσλειτουργίες των ωαρίων τους ή γυναικών που πάσχουν από σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις.

Η κλινική εφαρμογή της μεθόδου «Μεταφορά Μητρικής Ατράκτου» τελεί υπό την αδειοδότηση και την εποπτεία της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΥΓΕΙΑ Κυρ, 31 Μαρ 2024

Θα αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη τον τρόπο που κάνουμε τσεκ-απ;

Η τεχνητή νοημοσύνη φαίνεται πως θα κάνει εφικτή την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών -ή λιγότερο σοβαρών- νοσημάτων. Θα χρειαστεί βέβαια να περιμένουμε κάποια χρόνια αλλά σίγουρα είναι game changer!

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i