Η σωστή χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας

'Οσα πρέπει να ξέρεις για καλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια

Η σωστή χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας

Στην εποχή μας, η οικονομική κρίση επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων. Όλοι αναζητούν επιλογές, που να συνδυάζουν την ποιότητα με την οικονομία. Το ίδιο ισχύει και για τη θέρμανση. Η ηλεκτρική κουβέρτα για σκέπασμα αποτελεί ακόμα μία επιλογή για άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι επιθυμούν να περάσουν ένα ζεστό χειμώνα. Οι περισσότεροι καταναλωτές τη θεωρούν ιδιαίτερα οικονομική λύση και την προτιμούν στις αγορές τους.

Τι πρέπει να ξέρεις για τη σωστή χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας

  • Ενεργοποιήστε την ηλεκτρική κουβέρτα στην ανώτερη σκάλα μισή με μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να αποθηκευτεί η ζέστη στο στρώμα και στα σκεπάσματα. Όταν πέσετε για ύπνο μπορείτε να την κλείσετε ή να την ρυθμίσετε στην χαμηλότερη σκάλα, ανάλογα με την προτίμηση σας.
  • Στην περίπτωση της υποκουβέρτας, και κυρίως όταν η επένδυση είναι από πολυεστέρα, χρησιμοποιείστε ένα χοντρό σεντόνι ως κάλυμμα. Αυτό γίνεται για να έχετε εσείς καλύτερη αίσθηση, αλλά και για να την προστατεύσετε από την φθορά που δημιουργείται μέσω της τριβής.
  • Δεν πρέπει να ενεργοποιούμε την ηλεκτρική κουβέρτα ενόσω είναι ακόμα διπλωμένη, ούτε εάν διαπιστώσουμε πως έχει φθορές και χτυπήματα. Ακόμα, δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε δοχεία με ζεστά νερά ταυτόχρονα με την ηλεκτρική κουβέρτα και δεν πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με την κουβέρτα, έχοντας βρεγμένα χέρια ή πόδια.
  • Ακόμα, δεν πρέπει να καρφώνουμε την ηλεκτρική κουβέρτα στο κρεβάτι με καρφιά και δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε ηλεκτρική κουβέρτα σε πτυσσόμενα κρεβάτια. Εάν αυτό συμβεί, θα πρέπει να φροντίζουμε να μην υπάρχει κίνδυνος να μπλεχτεί ή τσαλακωθεί το καλώδιο τροφοδοσίας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i