Καινοτόμος επέμβαση στην Ελλάδα στο εργαστήριο πυελικού εδάφους

Ιατρικό Κέντρο Αθηνών: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επέμβαση ολικής επισκευής σφιγκτήρων και ανακατασκευής πυελικού εδάφους

sfiktiras

Μία καινοτόμος επέμβαση πραγματοποιήθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από το Χειρουργό Εντέρου - Ορθού κ. Σάββα Παπαγρηγοριάδη στο Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους και στο Τμήμα Χειρουργικής Εντέρου – Ορθού του ΙατρικούΚέντρου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, η 42χρονη ασθενής που έπειτα από τροχαίο ατύχημα, είχε υποστεί συντριπτικές κακώσεις της πυέλου και ζούσε με κολοστομία, υποβλήθηκε σε ολική επισκευή σφιγκτήρων και ανακατασκευή πυελικού εδάφους.

Αρχικά, η ασθενής υποβλήθηκε σε σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων για να διαπιστωθεί η ανατομία και λειτουργική δυνατότητα των τραυματισμένων μυών και νεύρων.

Η επέμβαση ανακατασκευής των σφιγκτήρων και του πυελικού εδάφους διήρκεσε 2 ώρες και η ασθενής έλαβε εξιτήριο σε 4 ημέρες. Η αποθεραπεία της περιλαμβάνει εντατική ειδική φυσικοθεραπεία και θεραπεία νευρο-τροποποίησης (neuro-modulation) στο εργαστήριο Πυελικού Εδάφους για να επιτευχθεί λειτουργική τελειοποίηση του αποτελέσματος.

Μάθε περισσότερα για το Εργαστήριο Πυελικού Εδάφους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i