Μάθε για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Πολλαπλή Σκλήρυνση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, «ρίχνουμε» φως σε όσα πρέπει να γνωρίζεις για αυτή την ασθένεια.

shutterstock_213611914

Η 25η Μαΐου είναι ημέρα αφιερωμένη παγκοσμίως στην ενημέρωση σχετικά με την Πολλαπλή Σκλήρυνση (ή Σκλήρυνση κατά Πλάκας).

Περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από Πολλαπλή Σκλήρυνση σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και από αυτούς περισσότεροι από δέκα χιλιάδες βρίσκονται στην Ελλάδα με την πλειοψηφία τους να είναι γυναίκες. 

Γνωρίζοντας πως η Πολλαπλή Σκλήρυνση πλήττει κυρίως τις νεαρές ηλικίες, είναι σημαντικό, ειδικά την ημέρα αυτή, να υλοποιηθούν όσα απαιτούνται για να μπορούν τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο να έχουν πρόσβαση παντού ενώ σημαντική είναι και η διεκδίκηση της ανεξαρτησίας των ασθενών. Εξάλλου, πολλοί ασθενείς σήμερα με τη σωστή θεραπεία μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή.

Το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση το 2016, είναι η «Ανεξαρτησία». Ας ενημερωθούμε όλοι για να βοηθήσουμε να γίνουν όσο πιο ανεξάρτητα γίνεται, τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο, για να μπορούν να υλοποιούν καθημερινά τις δραστηριότητες που επιθυμούν χωρίς περιορισμό.

Τι είναι όμως η Πολλαπλή Σκλήρυνση;

Είναι μία χρόνια αυτοάνοση, φλεγμονώδης, απομυελινωτική νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ικανότητα αγωγής ερεθισμάτων στους νευρώνες και δυσλειτουργία του συστήματος επικοινωνίας των κυττάρων του εγκεφάλου προκαλώντας τα συμπτώματα της νόσου.

Για να μάθεις περισσότερα για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τα συμπτώματα και τις διαθέσιμες θεραπείες, κάνε κλικ ΕΔΩ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i