Από άλλους κορονοϊούς θα «προβλέψουμε» την πιθανή πορεία της επιδημίας

Νεότερη ανάλυση 4 διαφορετικών κορονοϊών μπορεί να φανεί χρήσιμη για να κατανοήσουμε για το πώς μπορεί να κινηθεί η πορεία της επιδημίας.

16.04.2020

εχεις διαβασει

κορονοϊός αντισώματα εμβόλιο

Στα νεότερα δεδομένα για την επιδημία του κορονοϊού αναφέρθηκε σήμερα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής σχολίασε μια νεότερη ανάλυση 4 διαφορετικών κορονοϊών, η οποία μπορεί να φανεί χρήσιμη για να κατανοήσουμε πότε μπορεί να υπάρξει ένα νέο κύμα επιδημίας του ιού που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Και για τους 4 κορονοϊούς που μελετήθηκα, διαπιστώθηκε η κορύφωση της δραστηριότητάς τους τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Ενώ τον Απρίλιο και το Μάιο ήταν οι μήνες όπου εξασθένησε η επιδημία.

Θα ισχύσει αυτό και για το νέο κορονοϊό και θα είναι παρόμοια η πορεία της επιδημίας το επόμενο διάστημα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πολύ πιθανό θα απαντηθεί στην πράξη.

Η πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα

Μόλις 15 νέα κρούσματα, φτάνοντας τα 2.207 συνολικά, ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Όπως είπε, 69 άτομα είναι διασωληνωμένα, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες σημειώθηκαν ακόμη 3 θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους 105.

Δες εδώ την ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Διάβασε επίσης: 10 τρόποι για να θωρακίσεις το ανοσοποιητικό σου

Διάβασε επίσης: Οι βιταμίνες για δυνατό ανοσοποιητικό και 5 συμβουλές για καλή υγεία – από την ενδοκρινολόγο Μαρία Προκοπίου

[related id="493333"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece