Έλα κι εσύ στο Healthy Life Festival μαζί με το SHAPE! Το μεγαλύτερο φεστιβάλ wellness έρχεται τον Απρίλιο!

Ραντεβού στην HELEXPO Αμαρουσίου από τις 20 έως 22 Απριλίου στο Healthy Life Festival!

13.03.2018

εχεις διαβασει

Από 20 έως και 22 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι, το Healthy Life Festival θα γίνει το σημείο συνάντησης και ο χώρος έκφρασης όλων όσων ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται  στους τομείς της Ολιστικής-Θεραπευτικής Ιατρικής, της Προσωπικής Ανάπτυξης, της Φυσικής Ομορφιάς, της Υγιεινής Διατροφής, των Βιολογικών προϊόντων, των Αρωματικών φυτών και των Αιθέριων ελαίων, της Άσκησης, του Εναλλακτικού και Ιαματικού  Τουρισμού, των δραστηριοτήτων Ελεύθερου Χρόνου  και της Τέχνης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης φυσικά προϊόντα ομορφιάς και καλλυντικά, μεθόδους φυσικής αναζωογόνησης, διάφορα είδη γυμναστικής, yoga, pilates, extreme sports και πολεμικές τέχνες.

Το Healthy Life Festival διοργανώνεται από την ECOPOLIS σε συνεργασία με τη ΔΕΘ HELEXPO και απευθύνεται σε όλους, τόσο στους επαγγελματίες του χώρου, όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 25.000 επισκέπτες και 300 εκθέτες, οι οποίοι θα συναντηθούν σε έναν χώρο υψηλών προδιαγραφών 8.000τ.μ. και θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με υπηρεσίες, μεθόδους, νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προϊόντα που θα βελτιώσουν τον τρόπο  ζωής τους και θα εξισορροπήσουν την υγεία τους  σε σωματικό, πνευματικό  και  ψυχικό επίπεδο, αλλά και στην καθημερινότητα.

ΤΟ SHAPE ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ!

Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν Forum, διαλέξεις, βιωματικά σεμινάρια και ασκήσεις, επιδείξεις Ρυθμικής Γυμναστικής και Kung Fu, παρουσιάσεις Υγιεινής Μαγειρικής, εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια και δεκάδες άλλες δράσεις που θα μετατρέψουν το τριήμερο αυτό σε μια συναρπαστική γιορτή για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν ολιστικά τον τρόπο ζωής τους ή ακολουθούν ήδη μια τέτοια φιλοσοφία ζωής.

Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνονται επίσης μουσικές εκδηλώσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες της Ελληνικής Μουσικής σκηνής όπως οι : Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, την Παρασκευή 20 Απριλίου και Ευανθία Ρεμπούτσικα- Έλλη Πασπαλά το Σάββατο 21 Απριλίου, καθώς και την θεατρική παράσταση για παιδιά ¨Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο¨ την Κυριακή 22 Απριλίου.

Σημαντικοί άνθρωποι από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης, της ομορφιάς και της άσκησης είναι οι παρουσιαστές και «πρεσβευτές» του Healthy Life Festival:  Ναταλία Δραγούμη, Μέμος Μπεγνής,  Έρρικα Πρεζεράκου, Κωνσταντίνος Ξένος Κλινικός διαιτολόγος/διατροφολόγος και η Ελένη Μαλούπα γεωπόνος – ερευνήτρια που θα  εκπροσωπήσουν και παρουσιάσουν το HEALTHY LIFE FESTIVAL.

Eκδηλώσεις στα πλαίσια του Healthy Life Festival που δεν πρέπει να χάσεις:

ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Κυριακή 22 Απριλίου 2018  στις 12:00

Το εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στις 22 Απριλίου θα  γεμίσει από τις εφευρέσεις και τους εφευρέτες που άλλαξαν τον κόσμο! Τα παιδιά θα  γνωρίσουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη μας, γελώντας και διασκεδάζοντας!

Οι μικροί θεατές μας θα ταξιδέψουν από τη νεολιθική εποχή και την αρχαία Ελλάδα μέχρι το 2050 μ.Χ., σε μια διαδρομή – ύμνο στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και στην επιστημονική σκέψη. Με διάδραση, βιντεοπροβολές, μουσική και πάρα πολύ χιούμορ, η παράσταση δείχνει πώς προέκυψαν οι εφευρέσεις που άλλαξαν την ανθρωπότητα. Άλλοτε με το πείραμα και την παρατήρηση και άλλοτε μέσα από τυχαία γεγονότα, όπως π.χ. όταν ένας άγνωστος αγγειοπλάστης πριν από 5000 χρόνια εφηύρε τον τροχό από μία απροσεξία!

» ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ kUNG FU & ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ»
Επίδειξη από Τμήμα για Παιδιά

Η πορεία του χορού του Λιονταριού (Lion Dance) διαμέσου του χρόνου, είναι στενά δεμένη με την κινέζικη ιστορία και τη λαϊκή κινέζικη κουλτούρα. Αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του παραδοσιακού kung fu. Είναι ένας πολεμικός χορός που απαιτεί ειδικές σωματικές ικανότητες, η ανάπτυξη των οποίων γίνεται στον χώρο ενός γνήσιου σχολείου πολεμικής τέχνης (Kung fu) .

Οι καλλιτέχνες μιμούνται τις κινήσεις ενός λιονταριού σε ένα κοστούμι λιοντάρι για να φέρει καλή τύχη. Ο χορός των λιονταριών εκτελείται συνήθως κατά τη διάρκεια του κινεζικού νέου έτους και άλλων κινεζικών παραδοσιακών, πολιτιστικών φεστιβάλ. Εκτελείται σε σημαντικές εκδηλώσεις όπως εκδηλώσεις επιχειρηματικού ανοίγματος, ειδικές εκδηλώσεις ή γαμήλιες τελετές ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τιμήσει τους ειδικούς επισκέπτες από τις κινεζικές κοινότητες και φυσικά στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά για να φέρει μακροζωία και τύχη.

Ξιφασκία με αμαξίδιο

Κυριακή 22 Απριλίου 2018  12:00

Η Ξιφασκία με αμαξίδιο είναι ένα άθλημα υψηλών απαιτήσεων προσαρμογής, οργάνωσης και υπομονής.

Η εφευρετικότητα σε συνδυασμό με την πολύωρη άσκηση και προπόνηση αποτελούν βασικά εφόδια για κάθε αθλητή της Ξιφασκίας.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΡΥΘΜΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 21 Απριλίου 2018  18:00

Ο σύλλογος φίλων γυμναστικής Αιγάλεω Σ. ΦΙ. Γ. Α με έδρα το Αιγάλεω και έτος ίδρυσης το 2009 από την χάλκινη ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής κα Εύα Χριστοδούλου ανήκει στα σωματεία μέλη της ελληνικής γυμναστικής ομοσπονδίας και ασχολείται με τα αγωνίσματα της γυμναστικής.

Έχοντας έμπειρους γυμναστές με πτυχίο ΤΕΦΑΑ και ειδικότητα στη ρυθμική γυμναστική ανέβηκε γρήγορα στην elite της γενικής γυμναστικής και της ρυθμικής.

Η ομάδα της «Γυμναστράδας» έχει λάβει συμμετοχή σε φεστιβάλ «γυμναστική για όλους «αποσπώντας μετάλλια και πολύ καλές κριτικές. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει συνεργαστεί με το υπουργείο πολιτισμού και υφυπουργείο αθλητισμού καθώς και με την εθνική ολυμπιακή ακαδημία της χώρας για να καλύψει events σχετικά με την ιστορία του αθλητισμού στη χώρα μας.

Σκοπός είναι να προσεγγίσει όσα περισσότερα παιδιά μπορεί με στόχο να τα φέρει κοντά στον αθλητισμό και να περάσει μηνύματα αισιοδοξίας και Ευ Αγωνίζεσθαι.

Περισσότερα από Υγεία

ζευγάρι σεξ κρεβάτι
Πόνος στη διάρκεια του σεξ; Να τι μπορείς να κάνεις

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ δεν σου χαλάει μόνο την ερωτική διάθεση, μπορεί και να σχετίζεται με ενδομητρίωση, μία κατάσταση που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. 

Πρέπει να κάνεις εξέταση για ηπατίτιδα C; Κάνε το online τεστ και σε 5′ θα έχεις την απάντηση

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν εμβόλια για την ηπατίτιδα και πως ακόμη κι αν η εξέταση για ηπατίτιδα βγει θετική υπάρχει αποτελεσματική και εύκολη θεραπεία;

πόνος στη μέση
Πόνος στη μέση; Έτσι θα περάσει ΧΩΡΙΣ φάρμακα!

Υπάρχουν πολλές θεραπείες που στοχεύουν στην ανακούφιση στον πόνο στη μέση. Μάθε τις πιο απατελεσματικές εναλλακτικές μεθόδους.

Σε ποια ηλικία άντρες και γυναίκες φτάνουν στο σεξουαλικό τους peak
Σε ποια ηλικία άντρες και γυναίκες φτάνουν στο σεξουαλικό τους peak

Νέα μελέτη έρχεται να καταρρίψει διαδεδομένους μύθους για το σεξ.

Σε ποια σημεία ΔΕΝ πρέπει να κάνεις piercing; Γιατί πρέπει να γίνεται μόνο με βελόνα;

Κάθε piercing που παρεμβαίνει στις λειτουργίες του σώματος έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να προκαλέσει προβλήματα.

Τα πάντα για τη μύτη: Πώς λειτουργεί, τι κάνουν τα ιγμόρεια, γιατί είσαι μπουκωμένη;

Μύτη: τη φυσάμε, την πιάνουμε με τα χέρια μας, την τρυπάμε ή τη βάζουμε κάτω από το νυστέρι. Πόσο καλά γνωρίζουμε τη μύτη μας;

#shapegreece