Να πώς θα αντιμετωπίσεις άμεσα τους κιρσούς με σκληροθεραπεία

…με τη νέα, ακόμα πιο ανώδυνη και αναίμακτη μέθοδο αντιμετώπισης της φλεβικής ανεπάρκειας, τη μηχανικά υποβοηθούμενη σκληροθεραπεία. 

30.01.2017

Γράφει: Αμαλία Δούκα

εχεις διαβασει

Να πώς θα αντιμετωπίσεις άμεσα τους κιρσούς με σκληροθεραπεία

 

Eυχαριστούμε τον Γεώργιο Βουρλιωτάκη, αγγειοχειρουργό με εξειδίκευση στην ενδαγγειακή χειρουργική, διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (www.aggeia.gr)

Η εξέλιξη της απλής σκληροθεραπείας ήδη εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό για την αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων, του γνωστού φλεβίτη και τους κιρσούς. Ένας ειδικός καθετήρας υποβοηθά και ενισχύει πιο αποτελεσματικά τη γνωστή μέθοδο της σκληροθεραπείας.

Η τεχνική

Η άκρη του καθετήρα που εισάγεται στη φλέβα υπό – υπερήχους με μια κυκλική μηχανική κίνηση προκαλεί σύσπαση της φλέβας ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει σε αφρό τη σκληρυντική ουσία που εγχέεται στη φλέβα μέσα από τον ίδιο τον καθετήρα. Έτσι, έχουμε άμεση σύγκλειση της πάσχουσας φλέβας με πιο άμεσο τρόπο από ό,τι η κλασική σκληροθεραπεία. Τα αποτελέσματα είναι άριστα, ενώ το ποσοστό υποτροπής είναι πολύ μικρότερο σε σύγκριση με την κλασική σκληροθεραπεία.

Τα πλεονεκτήματα

  • Αντιμετωπίζεται η ανεπάρκεια σε όλο το μήκος της φλέβας χωρίς τη χρήση αναισθητικού διαλύματος.
  • Ο κίνδυνος για ερεθισμό νευρικών στελεχών και εμφάνιση μουδιάσματος είναι μηδενικός.
  • Αντιμετωπίζονται και φλέβες ιδιαίτερα επιφανειακές.
  • Είναι πιο σύντομη, δε χρειάζεται αναισθησία και μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς όλων των ηλικιών.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

There may be an issue with the Instagram access token that you are using. Your server might also be unable to connect to Instagram at this time.