Πόση ώρα κάνει ένας ιός να εξαπλωθεί στο γραφείο;

Έρευνα δείχνει μέσα σε πόσες ώρες ένας ιός μπορεί να μεταφερθεί σε ένα χώρο όπου υπάρχουν πολλά κοινόχρηστα αντικείμενα.

25.11.2018

εχεις διαβασει

Τα νέα δεν είναι πολύ ευχάριστα. Έρευνα που έγινε πρόσφατα δείχνει ότι οι ιοί μπορούν να εξαπλωθούν σε ένα χώρο εργασίας μέσα σε δύο έως τέσσερις ώρες!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στις ΗΠΑ τοποθέτησαν έναν ιό με δομή παρόμοια με αυτή του νοροϊού (αλλά χωρίς τα συμπτώματα που προκαλεί στο γαστρεντερολογικό σύστημα) σε μερικές επιφάνειες από αυτές στις οποίες ακουμπά πολύς κόσμος (π.χ. διακόπτες, ακουστικά τηλεφώνου, πόμολα κ.λπ.) σε γραφεία, δωμάτια ξενοδοχείων και νοσοκομεία. Στη συνέχεια, μετά από λίγη ώρα πήραν δείγματα από εκατό άλλα σημεία στα ίδια κτίρια για να δουν μέχρι πού εξαπλώθηκε ο ιός.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά! Μέσα σε 4 ώρες, ποσοστό 40 έως και 60% των περιοχών που ελέγχθηκαν είχαν ήδη μολυνθεί! Σε ό,τι αφορά τους εργασιακούς χώρους, τα πιο μολυσμένα σημεία βρίσκονταν στους κοινόχρηστους χώρους, όπως η κουζίνα και τα meeting rooms, καθώς εκεί υπάρχουν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από πολλούς εργαζομένους.

The Mamagers Update:

Τα παιδιά δεν έχουν «κουμπιά συμπεριφοράς». Χρειάζεται δουλειά και υπομονή

9 τρόποι για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά την ευγνωμοσύνη με αφορμή τα Χριστούγεννα

Δεν αξίζει να κρατάτε κακία!

“Κάθε φορά που ακουμπάμε μια τέτοια επιφάνεια, παίρνουμε μαζί το 30-50% των μικροοργανισμών που βρίσκονται επάνω του”, σχολίασαν οι επικεφαλής της έρευνας. Αν συνδυάσει κανείς το γεγονός ότι ο μέσος ενήλικας ακουμπάει το πρόσωπό του κάθε 3-4 λεπτά, καταλαβαίνει κανείς πόσο εύκολο είναι να «κολλήσει».

Ο μόνος τρόπος να μειώσει κανείς τις πιθανότητες να αρρωστήσει από έναν ιό που κυκλοφορεί στο χώρο εργασίας του είναι να πλένει τακτικά τα χέρια του και να καθαρίζει με μαντιλάκια που περιέχουν αντισηπτικό τις κοινόχρηστες επιφάνειες.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

#shapegreece