Σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει ο κορονοϊός

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι 71 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 892 και οι θάνατοι από τον κορονοϊο είναι πλέον 26.

26.03.2020

εχεις διαβασει

κορονοϊός

Αυτή είναι μια από τις επισημάνσεις που θεώρησε σημαντικό να κάνει ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας θέλει με αυτή την προειδοποίηση να τονίσει ξανά πως κανείς δεν είναι «άτρωτος» μπροστά στον κορονοϊό και πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Αφορμή για τα παραπάνω ήταν η αναφορά στο θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη. Ο άντρας αυτός παρουσίασε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, κάτι που έχει συσχετιστεί με τον ιό, ωστόσο η επιπλοκή της θρόμβωσης δεν φαίνεται να αφορά πολλούς ασθενείς.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της ενημέρωσης είναι πως σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν έχουμε πορεία Ιταλίας. Δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση στα κρούσματα κορονοϊού, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. “Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού αλλά αυξημένης επαγρύπνησης”, τόνισε ο Σωτήρης Τσίοδρας.

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι 71 ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 892 και οι θάνατοι από τον κορονοϊο είναι πλέον 26.

Παρακολούθησε εδώ όλη την ενημέρωση του καθηγητή σχετικά με τα νέα κρούσματα κορονοϊού και τις τελευταίες εξελίξεις.

Διάβασε επίσης: Αυξημένες ανάγκες για αίμα – 3 ερωτήσεις και απαντήσεις για την αιμοδοσία και τον κορονοϊό

Διάβασε επίσης: Κορονοϊός: Κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι με ρευματικά νοσήματα;

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece