Συμπτώματα κορονοϊού: «Καθοριστικές» οι ημέρες από την 5η έως την 7η

Ανακοινώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 1.061 τον αριθμό, και 32 νεκροί από τη νόσο.

28.03.2020

Γράφει: Ελένη Δασκαλάκη

εχεις διαβασει

κορονοϊός

Από την 5η έως την 7η ημέρα της λοίμωξης είναι το βασικό διάστημα που θα «φανούν» τα ήπια ή πιο σοβαρά συμπτώματα κορονοϊού, σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα, ο μέσος χρόνος για να παρουσιάσει κανείς ανησυχητικά συμπτώματα όπως δυσκολία στην αναπνοή είναι 5 ημέρες, ενώ μέχρι τη νοσηλεία, όταν αυτή είναι απαραίτητη, είναι 7 ημέρες.

Όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας στους 1.061 τον αριθμό, και 32 νεκροί από τη νόσο στη χώρα μας.

Εισαγωγή αντιπηκτικών στη θεραπευτική αγωγή

Στα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα που επιλέγχθηκαν για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 αναφέρθηκε επίσης ο Σωτήρης Τσιόδρας ενώ τόνισε πως οι θεραπευτικοί συνδυασμοί θα αναθεωρούνται όποτε είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα. Ένα σημαντικό στοιχείο, είναι η εισαγωγή αντιπηκτικών ουσιών στο θεραπευτικό συνδυασμό για τους ανθρώπους που νοσηλεύονται.

Δες εδώ την επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας.

Διάβασε επίσης: Αλλεργία ή κορονοϊός; Πώς θα καταλάβουμε τη διαφορά ανάμεσα στη λοίμωξη COVID-19 και το αλλεργικό άσθμα;

Διάβασε επίσης: Πότε και πώς να χρησιμοποιούμε προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό – Βίντεο με οδηγίες

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece