Ο σωστός τρόπος χρήσεως της ηλεκτρικής κουβέρτας

Να τι πρέπει να γνωρίζεις πριν τη χρησιμοποιήσεις

Ο σωστός τρόπος χρήσεως της ηλεκτρικής κουβέρτας

Η ηλεκτρική κουβέρτα για πόδια https://www.e-wish.gr/lefka-eidi/ilektrikes-kouvertes/ αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες που θέλουν να αντιμετωπίσουν με ασφαλή και οικονομικό τρόπο την πτώση της θερμοκρασίας. Αυτές οι συσκευές προσφέρουν πολλαπλά οφέλη όταν χρησιμοποιούνται σωστά.

Όλες οι ηλεκτρικές κουβέρτες διαθέτουν τουλάχιστον δύο διαφορετικές ρυθμίσεις θερμοκρασίας, με την ελάχιστη παραγόμενη θερμοκρασία να φτάνει συνήθως του 18-25°C, ενώ η μέση μέγιστη να είναι περίπου 48°C (η υψηλότερη είναι 56°C). Σε γενικές γραμμές οι ηλεκτρικές κουβέρτες δεν είναι ενεργοβόρες, αφού μία ενεργειακά αποδοτική ημίδιπλη ηλεκτρική κουβέρτα, κοστίζει κατά μέσο όρο μόλις 0,03€ την ημέρα.

Ο πιο σημαντικός κίνδυνος από τη χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας ήταν πριν μερικά χρόνια η εκδήλωση πυρκαγιάς και οι ηλεκτρικές κουβέρτες παλαιότερης τεχνολογίας ήταν αρκετά επισφαλείς ως προς τα ηλεκτρικά ατυχήματα. Από το 2001 αυτές οι συσκευές ενσωματώνουν συστήματα ασφαλείας, όπως μηχανισμός αυτόματης διακοπής τροφοδοσίας ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία και χρονοδιακόπτη.

Αυτά υπάρχουν τόσο για την αποφυγή ατυχημάτων όσο και για εξοικονόμηση ενέργειας. Οι σύγχρονες ηλεκτρικές κουβέρτες κατασκευάζονται από υλικά φιλικά ως προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ έχουν πολύ ισχυρή μόνωση και είναι πλενόμενες. Όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά την ηλεκτρική κουβέρτα, θέστε τη θερμοκρασία στην ανώτερη σκάλα και αφήστε την για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν κοιμηθείτε.

Αυτό βοηθάει να εξατμιστεί η υγρασία που μπορεί να υπάρχει στην κουβέρτα, ενώ εάν παρατηρήσετε μία δυσάρεστη οσμή, είναι φυσιολογική  λόγω της υγρασίας που έχει εγκλωβιστεί στην κουβέρτα, και θα εξαφανιστεί μετά από λίγο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i