Πρόωρη Εκσπερμάτιση:Η ανδρική σεξουαλική διαταραχή

Πρόωρη Εκσπερμάτιση:Η ανδρική σεξουαλική διαταραχή. Μάθε τα πάντα για την πιο συχνή αντρική σεξουαλική διαταραχή!  • Περίπου 1 στους 5 άνδρες, διεθνώς, δηλώνει πως έχει αντιμετωπίσει Πρόωρη Εκσπερμάτιση, ποσοστό μεγαλύτερο από όσους αντιμετωπίζουν Στυτική Δυσλειτουργία.  Πρόκειται για  περίπλοκη ιατρική πάθηση για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες και περιγράφεται ως σύντομος χρόνος εκσπερμάτισης, με χαμηλή ή ανύπαρκτη αίσθηση ελέγχου εκσπερμάτισης και με αρνητικές προσωπικές επιπτώσεις.

 

  • Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία στους άνδρες, ωστόσο είναι μια από τις παθήσεις με την ελλιπέστερη διάγνωση και ιατρική θεραπεία, καθώς μόνο το 9% αυτών των ανθρώπων έχει ουσιαστικά ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Η «Not just a moment- Όχι μόνο μια στιγμή» εκστρατεία

 

  • είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του κοινού, το οποίο θα υλοποιηθεί σε κάθε χώρα, σε όλη την Ευρώπη

  • έχει την υποστήριξη Πρεσβευτή με παγκόσμια αναγνώριση, του διάσημου πρωταγωνιστή της Formula1 Jacques Villeneuve

  • είναι ενημερωτική και θα εμπλουτίζεται με ειδικά διαμορφωμένες, σε εθνικό επίπεδο, εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες


     

 

Πρόωρη Εκσπερμάτιση:Η ανδρική σεξουαλική διαταραχή - εικόνα 1

 

Τα μηνύματα της εκστρατείας απευθύνονται στον άντρα που αντιμετωπίζει Πρόωρη Εκσπερμάτιση, αλλά και στη σύντροφό του. Καθώς το πρόβλημα της πρόωρης εκσπερμάτισης επηρεάζει την ισορροπία ανάμεσα στο ζευγάρι και την ικανότητα των δύο συντρόφων να έρθουν πιο κοντά και να το αντιμετωπίσουν. Το όλο θέμα, μπορεί να καταλήξει στη δημιουργία αίσθησης απογοήτευσης, θυμού, άγχους και μείωσης της αυτοπεποίθησης, ακόμα και σε κατάθλιψη, ενώ επηρεάζει τόσο το καθένα άτομο ξεχωριστά όσο και το ζευγάρι συνολικά, γιατί  σχετίζεται με την ποιότητα ζωής τους.

 

Η ενημερωτική εκστρατεία «Όχι μόνο μια Στιγμή» προτρέπει τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν τη διάσταση της Πρόωρης Εκσπερμάτισης, να σπάσουν τον πάγο και να μιλήσουν με τους συντρόφους και τους γιατρούς τους, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.


 

Το γενικό μήνυμα που προκύπτει από την εκστρατεία είναι ότι «’η κατάλληλη στιγμή» είναι παραπάνω από μία μόνο στιγμή. Πρόκειται για βασικό συστατικό μιας ερωτικής σχέσης και ενισχύει την αρμονία και την ισορροπία στο ζευγάρι.

 

Η συζήτηση για προβλήματα σεξουαλικής φύσεως είναι πολυσύνθετη και συχνά αποτελεί πηγή ντροπής και άγχους, ειδικά για τους άνδρες οι οποίοι την εκλαμβάνουν σαν επίθεση εναντίον της αρρενωπότητας και της αυτοεκτίμησης τους. Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι ακόμα πιο δύσκολο πρόβλημα, γιατί δεν αντιμετωπίζεται πάντα ως ένα ‘’υπαρκτό’’ ιατρικό θέμα που έχει αιτίες και διαθέσιμες θεραπείες.

 

Αν ο σύντροφός σου ή κάποιος γνωστός σου, σου έχει εκμυστηρευτεί ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα πρόωρης εκσπερμάτισης, σμείωσε αυτό που τονίζει ο καθηγητής H. Porst, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM),: «Εάν κάποιος δεν γνωρίζει πως η Πρόωρη Εκσπερμάτιση είναι πάθηση, δεν είναι πιθανό να αναζητήσει τη βοήθεια ειδικού επιστήμονα και να επισκεφθεί κάποιο ιατρείο. Εάν κάποιος έχει πειστεί ότι δεν υπάρχουν πραγματικές λύσεις, συνήθως δεν θα τις αναζητήσει. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι άνδρες που επηρεάζονται από την Πρόωρη Εκσπερμάτιση, χάνουν την ευκαιρία να βελτιώσουν την ποιότητα της σεξουαλικής τους ζωής και να διατηρήσουν την αρμονική και απολαυστική σχέση που δικαιούνται».

 

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i