Σημαντικές πληροφορίες για την ορθή χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας

Ξέρεις πώς να την χρησιμοποιείς;

Σημαντικές πληροφορίες για την ορθή χρήση της ηλεκτρικής κουβέρτας

Η ηλεκτρική κουβέρτα για πόδια αποτελεί την ιδανική λύση για πολλούς καταναλωτές στις μέρες μας, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με ασφαλή και οικονομικό τρόπο το κρύο, όταν πέφτει η θερμοκρασία. Αυτές οι συσκευές προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στους καταναλωτές, εφόσον χρησιμοποιούνται σωστά.

Όταν υπάρχουν σκισίματα, γδαρσίματα ή εκτεθειμένα αγώγιμα μέρη σε σημεία της ηλεκτρικής κουβέρτας, αυτή θα πρέπει να αντικαθίσταται άμεσα. Μην ενεργοποιείτε αρχικά την ηλεκτρική κουβέρτα, εφόσον υπάρχει ξαπλωμένος άνθρωπος στο κρεβάτι. Ακόμα, όταν η συσκευή εμφανίσει υγρασία σε κάποια σημεία, δεν την χρησιμοποιείτε μέχρι να στεγνώσει. Η χρήση της θα πρέπει να γίνει σε άλλο χώρο και όχι στο κρεβάτι.

Η ηλεκτρική κουβέρτα δεν χρησιμοποιείται διπλωμένη αλλά σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ  μυρωδιά καμένου, φθορά καλωδίου ή μαυρίλα στα σημεία σύνδεσης, είναι σημεία που δείχνουν πως υπάρχει πρόβλημα στο ηλεκτρικό κύκλωμα της κουβέρτας και πρέπει να αντικατασταθεί.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται επιδιορθώσεις ή επεμβάσεις στο ηλεκτρικό κύκλωμα της συσκευής. Επιπλέον, απαγορεύεται να καρφώνετε την ηλεκτρική κουβέρτα στο κρεβάτι με καρφιά. Μη χρησιμοποιείτε ηλεκτρική κουβέρτα σε πτυσσόμενα κρεβάτια και αν το κάνετε, φροντίστε να μην υπάρχει κίνδυνος να μπλεχτεί ή να τσαλακωθεί το καλώδιο τροφοδοσίας.

Τέλος, δεν πρέπει να τοποθετείτε βαριά αντικείμενα πάνω στην κουβέρτα, όταν αυτή βρίσκεται σε λειτουργία, καθώς μπορεί να προκληθεί τοπική υπερθέρμανση, στο σημείο όπου αυτά έχουν τοποθετηθεί. Συνιστάται κατά τη χρήση να μην τοποθετούνται επάνω βαριά αντικείμενα, προκειμένου να παράγεται ομοιόμορφη θερμοκρασία σε όλη την επιφάνειά της.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i