10 κλασικές παιδικές ταινίες που λατρέψαμε και θέλουμε να δουν και τα παιδιά μας

Mary Poppins, Free Willy, Annie, Dumbo, Matilda… και τόσες άλλες

10 κλασικές παιδικές ταινίες που λατρέψαμε και θέλουμε να δουν και τα παιδιά μας

Mary Poppins, Free Willy, Annie, Dumbo, Matilda… και τόσες άλλες. Υπάρχουν μερικές κλασικές παιδικές ταινίες που δύσκολα μπορούμε να σβήσουμε από τη μνήμη μας. Μέσα από αυτές ζήσαμε κι εμείς κάποτε τη δική μας παιδική ηλικία και πλέον ως μεγάλοι πιάνουμε τον εαυτό μας να τις αναπολούμε ή να τις χαζεύουμε, αν τύχει και τις πετύχουμε στην τηλεόραση.

10 τέτοιες Κλασικές παιδικές ταινίες θυμόμαστε παρακάτω και τις βάζουμε στο πρόγραμμα να τις δούμε μαζί με τα παιδιά μας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι να χτίζουμε κοινές αναμνήσεις…

Mary Poppins (1964)

10 κλασικές παιδικές ταινίες που λατρέψαμε και θέλουμε να δουν και τα παιδιά μας - εικόνα 1
Mary Poppins (1964)

Στις αρχές του 20ού αιώνα ζουν στο Λονδίνο δυο κακομαθημένα παιδιά ενός πάμπλουτου τραπεζίτη και μιας σουφραζέτας. Οι γονείς των δύο παιδιών δεν έχουν καθόλου χρόνο για να ασχοληθούν με τα παιδιά τους, όπως θα έκαναν κάποιοι φυσιολογικοί γονείς και έτσι αναθέτουν την ανατροφή τους σε νταντάδες! Όλες όμως δεν αντέχουν για πολύ δίπλα στα κακομαθημένα παιδιά και παραιτούνται από την προσπάθεια!

Κάποια στιγμή όμως φτάνει στο σπίτι η έξυπνη Μαίρη Πόππινς με τη μαγική της σκούπα και τα κόλπα της και θα προσπαθήσει να διδάξει στα παιδιά την χαρά και την ομορφιά της ζωής!

Dumbo (1941)

10 κλασικές παιδικές ταινίες που λατρέψαμε και θέλουμε να δουν και τα παιδιά μας - εικόνα 2
Dumbo (1941)

Αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων, η τέταρτη στη σειρά, μετά το Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, τον Πινόκιο και την Φαντασία. Η ιστορία βασίστηκε στο έργο της Έλεν Άμπερσον και του Χάρολντ Περλ, ο οποίος το εικονογράφησε. Βασικός χαρακτήρας είναι ένας ανθρωπόμορφος ελέφαντας, ο Ντάμπο.

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i