20 ερωτήσεις για τα παιδικά πάρτι βρίσκουν απάντηση

Μια εβδομάδα μετά τη γιορτή που οργάνωσε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου για τις κόρες της, λύνει απορίες και δίνει ιδέες και λύσεις για αξέχαστα παιδικά πάρτι.

Eliana In Babyland | 20 ερωτήσεις για τα παιδικά πάρτι (βρίσκουν απάντηση)

Η Ισαβέλλα έγινε τριών ετών και η Βικτώρια ενός και το γιορτάσαμε με ένα μεγάλο πάρτι το περασμένο Σάββατο. Κάποιες από τις παρακάτω απορίες με βασάνιζαν πριν ξεκινήσω να το διοργανώνω, κάποιες άλλες μου δημιουργήθηκαν στην πορεία και μερικές μου τις εξέφρασαν άλλες μαμάδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις συγκέντρωσα, λοιπόν, εδώ και τις απαντάω με βάση την πρόσφατη εμπειρία που αποκόμισα στο καυτό κεφάλαιο «πάρτι για νήπια».

Παιδικά πάρτι | 20 απορίες που βρίσκουν απάντηση!

1.Αξίζει να σπαταλήσω (τον πολύτιμο) χρόνο και (το περιορισμένο) χρήμα για να κάνω παιδικό πάρτι σε πολύ μικρά παιδιά; Αφού ούτως ή άλλως δεν θα το θυμούνται.

20 ερωτήσεις για τα παιδικά πάρτι βρίσκουν απάντηση - εικόνα 1

Δεν έχω καμία επιστημονική έρευνα πρόχειρη για να βασίσω αυτό που θα πω, αλλά είμαι πεπεισμένη πως τις πολύ φορτισμένες (είτε θετικά είτε αρνητικά) συναισθηματικά εμπειρίες τα παιδιά τις καταγράφουν – αν όχι στην μνήμη τους, στην καρδιά τους. Κι αν λέω μπαρούφες, δεν πειράζει: υπάρχουν πάντα οι φωτογραφίες που θα τους μείνουν και θα τους «δημιουργήσουν» αναμνήσεις.

2.Πόσα παιδάκια πρέπει να καλέσω;

20 ερωτήσεις για τα παιδικά πάρτι βρίσκουν απάντηση - εικόνα 2

Κάπου είχα ακούσει πως ο ιδανικός αριθμός παιδιών για ένα πετυχημένο playdate είναι η ηλικία του παιδιού: ένα παιδάκι είναι αρκετό για ένα παιδί ενός έτους, δύο παιδιά για ένα δίχρονο, τρία για ένα τρίχρονο και πάει λέγοντας. Βέβαια εδώ μιλάμε για παιδικό πάρτι, οπότε εκ των πραγμάτων λίγο τα ξαδέρφια, λίγο τα παιδιά των φιλενάδων σου, λίγο κάνα γειτονόπουλο και κάνας συμμαθητής, μαζεύεται μια λιλιπούτεια ομάδα ποδοσφαίρου μαζί με αναπληρωματικούς. Καλέσαμε 20 παιδιά και ήρθαν τα 14. Και τελικά όχι απλά ήταν αρκετά – ίσως να ήταν και περισσότερα απ’ όσα άντεχε το σύστημα.

3.Αν το παιδί πηγαίνει παιδικό σταθμό πρέπει να καλέσω τα παιδάκια της τάξης;

20 ερωτήσεις για τα παιδικά πάρτι βρίσκουν απάντηση - εικόνα 3

Ιδανικά ναι. Εμάς δεν μας έβγαινε από άποψη χωρητικότητας οπότε ζήτησα από την Ισαβέλλα να καλέσει μόνο 2 παιδιά από την τάξη της. Θεωρητικά θα μπορούσε να καλέσει μέχρι και 10 παιδιά (από τα 18 της τάξης), αλλά θεωρώ τραγικό να καλείς την πλειοψηφία των παιδιών και να μένουν απ’ έξω μερικά λίγα. Αυτά τα δύο παιδιά που διάλεξε, πάντως, ήταν οι πραγματικοί, ολόδικοί της καλεσμένοι. Παιδιά που δεν είχα ξαναδεί τις μαμάδες τους, παιδιά που ήταν 100% δική της επιλογή. Και όταν άνοιξε την πόρτα στον πρώτο συμμαθητή της είπε «Σπύρο, σε περίμενα». <3

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i