3 λόγοι που αφήνω τα μικρά παιδιά μου να διαλέγουν μόνα τους τα ρούχα τους

Δες τους λόγους

3 λόγοι που αφήνω τα (μικρά) παιδιά μου να διαλέγουν μόνα τους τα ρούχα τους

Αν συναντούσατε τα παιδιά μου και εμένα στο δρόμο το σίγουρο είναι ότι θα σκεφτόσασταν: «πώς είναι δυνατόν αυτή η μητέρα να αφήνει τα παιδιά της έτσι ντυμένα;»

Και θα έχετε δίκιο. Μερικές φορές κι εγώ η ίδια όταν βλέπω τις επιλογές τους, κουνάω το κεφάλι μου. Το πιθανότερο είναι ότι μια άλλη μητέρα στη θέση μου, αν έβλεπε μια χτυπητή δυσαρμονία στην επιλογή των ρούχων των παιδιών της, να τα ξανάχωνε στη ντουλάπα και θα τα έντυνε με αυτά που θεωρούσε εκείνη σωστά. Όμως το να αφήνω τα παιδιά να διαλέγουν μόνα τους τα ρούχα τους είναι μια επιλογή που έχω κάνει εδώ και πολύ καιρό και υπάρχουν 3 σοβαροί λόγοι γι’ αυτό.

1. Ενθαρρύνει την ανεξαρτησία

Εξάλλου, αυτό δεν είναι που θέλουμε; Τα παιδιά μας να γίνουν ανεξάρτητα; Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να αφήσουν τα παιδιά να φορέσουν αυτό που θέλουν, αφενός γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν πόντους εξουσίας από το παιδί τους και αφετέρου γιατί ξέρουν ότι το πιθανότερο είναι πως το παιδί θα διαλέξει από την ντουλάπα κάτι που εκείνοι δεν θα επέλεγαν ποτέ.

Ωστόσο, δίνοντας στα παιδιά σας τη δυνατότητα να διαλέξουν αυτό που θα φορέσουν, δείχνετε ότι σέβεστε τη γνώμη τους. Και η αλήθεια είναι πως τα ρούχα είναι ένας τρόπος έκφρασης της προσωπικότητάς μας και ένας μέσο για την ενθάρρυνση της ατομικότητας. Αφήνοντας το παιδί ελεύθερο είναι σαν να του λέτε «σ’ αγαπώ και μου αρέσει αυτό που είσαι»…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i