5 πράγματα που χρειάζεται να κάνουμε για να μεγαλώσουμε ισορροπημένα παιδιά

Αυτά είναι τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουν οι γονείς

παιδικός διαβήτης ινσουλίνη εμβόλιο DmitryPK

Τα παιδιά σήμερα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτονται, που πράττουν και που επικοινωνούν. Οι γονείς δυσκολεύονται πάρα πολύ με αυτές τις νέες συμπεριφορές, γιατί δεν μεγάλωσαν με αντίστοιχα παραδείγματα.

Οι γονείς αντιμετωπίζουν πολλές δοκιμασίες – μία από αυτές είναι σίγουρα το γεγονός ότι σήμερα τα παιδιά ανατρέφονται με διαφορετικούς τρόπους από ότι οι ίδιοι όταν ήταν εκείνοι παιδιά.

Όλοι οι γονείς αναρωτιούνται, αν μεγαλώνουν το παιδί τους σωστά. «Θα γίνει επιτυχημένο το παιδί μου; Θα είναι πρότυπο; Θα έχει μια ευτυχισμένη ζωή;»

Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έχουν συνθέσει μια λίστα με στοιχεία που προτείνονται ως το κλειδί για την ανάδειξη ενός καλού και επιτυχημένου παιδιού στον σημερινό κόσμο. Αν και αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά απλά, είναι πραγματικά σημαντικό να τα θυμόμαστε.

5 ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Να περνάς ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου

Να είσαι εκεί. Όχι μόνο σωματικά, αλλά και συναισθηματικά. Ακούγοντας το παιδί σου και κάνοντας συνομιλίες πραγματικά βοηθά να συνδεθείτε μεταξύ σας. Επίσης, απενεργοποίησε όλα τα κινητά, συσκευές κτλ. και δώσε τους τον χρόνο σου χωρίς καμία διακοπή…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i