5 πράγματα που θεωρώ εξίσου σημαντικά με το θηλασμό

Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που είναι εξίσου σημαντικά για τα παιδιά σου

5 πράγματα που θεωρώ εξίσου σημαντικά με τον θηλασμό

Πλήρης αποκάλυψη: Θήλασα και τα 3 παιδιά μου για ένα χρόνο το καθένα. Απολάμβανα τον θηλασμό κάθε στιγμή. Ωστόσο λάτρεψα και την αίσθηση ελευθερίας που ένιωσα με τον απογαλακτισμό. Άσε που πλέον μπορούσε και ο σύζυγος να σηκώνεται τα βράδια για να τα ταΐζει, ενώ εγώ συνέχιζα να κοιμάμαι.

Γίνεται μεγάλος ντόρος γύρω από τον θηλασμό. Είναι σίγουρα σημαντικό κομμάτι της μητρότητας και μεγάλος αγώνας για κάποιες μητέρες. Όμως εγώ χαίρομαι που δεν συμμετέχω πια σε αυτό.

Σε ένα βιβλίο της καθηγήτρια πολιτικών επιστημών Courtney Jung, το οποίο μου έδωσε την έμπνευση για αυτές τις σκέψεις, η συγγραφέας προβληματίζεται με το γεγονός ότι πολλές μητέρες πιέζονται να θηλάσουν, ακόμη κι αν δεν θέλουν ή δεν μπορούν.

Πρέπει να πω ότι η συγγραφέας δεν είναι ενάντια στο θηλασμό – ούτε κι εγώ. Είναι ενάντια στο λεγόμενο Lactivism ή αλλιώς «Φανατικό Θηλασμό», που έχει οδηγήσει πολλές γυναίκες στο να αισθάνονται ένοχες για τις σχετικές αποφάσεις τους.

Το κύριο θέμα του βιβλίου, το οποίο ελπίζω να κάνει τις μαμάδες που δεν θηλάζουν να αισθάνονται καλύτερα, είναι το εξής: υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που είναι εξίσου σημαντικά για τα παιδιά σας.

Πιστεύω ότι έχει δίκιο. Εύκολα τα χάνουμε μπροστά σε αυτή τη διαμάχη, όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τι έχει πραγματική αξία για τα παιδιά…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i