5 προσδοκίες που έχω από τις φετινές μου διακοπές

Λίγο καιρό πριν φύγει για διακοπές, η Ελιάνα Χρυσικοπούλου καταγράφει τις μετριοπαθείς προσδοκίες που έχει από το καλοκαίρι του 2018

Eliana in Babyland | 5 προσδοκίες που έχω από τις φετινές μου διακοπές

#1.Να ξεκουραστώ (λίγο)

Αυτό που εσύ η Χωρίς Παιδιά θεωρείς αυτονόητο (ότι, δηλαδή, παραδοσιακά στις διακοπές ξεκουραζόμαστε), για εμάς τις Με Παιδιά θεωρείται παράλογη απαίτηση, η οποία συχνά προκαλεί νευρικά γέλια στις άλλες μανάδες που το ακούνε.

Όχι, οι διακοπές με παιδιά (και ειδικά με μικρά παιδιά) δεν θεωρούνται περίοδος ανάπαυλας/ ξεκούρασης/ φόρτισης μπαταριών, αλλά συνήθως αποτελούν πηγή περισσότερης κούρασης, η οποία απλώς τυχαίνει να είναι διαφορετική και πιο ευχάριστη από εκείνη της καθημερινότητας (και γι’ αυτό την επιζητούμε).

Φέτος, ωστόσο, ελπίζω πως θα είμαι σε λίγο καλύτερη μοίρα από πέρσι: ίσως κοιμηθώ λιγάκι. Ίσως και να χαλαρώσω και πιω καφέ κάποιο απογευματάκι. Ίσως, λέω ίσως, κάποιο βράδυ να έχω κουράγια και να βγω για ένα θερινό σινεμά ή για ένα ποτό κάπου δίπλα στο κύμα. Γιατί πέρσι, στις διακοπές μ’ ένα δίχρονο και μ’ ένα νεογέννητο μωρό, οι μόνες μπαταρίες που φόρτισαν ήταν του μουσικού σκύλου, του εκπαιδευτικού τάμπλετ και του βρεφικού πιάνου.

#2.Να διαβάσω (έστω μερικές σελίδες)

Είχαμε αυτή την παράδοση με τον Νικόλα, κάθε χρόνο πριν φύγουμε διακοπές πηγαίναμε σ’ ένα βιβλιοπωλείο και εφοδιαζόμασταν με καλοκαιρινά αναγνώσματα, τα οποία στη θερινή ραστώνη διαβάζονταν μονορούφι.

Και έπειτα κάναμε παιδιά και από εκεί που διάβαζα μέσα σε ένα μήνα τα βιβλία όλης της χρονιάς, ο περσινός μου στόχος ήταν να διαβάσω τρία (3) βιβλία. Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος (0/3), ο φετινός στόχος διαμορφώνεται σε ένα (1) βιβλίο.

Γενικώς, δεδομένου πως τις περισσότερες φορές δεν έχω στη διάθεσή μου περισσότερα από 5’ λεπτά ησυχίας προτού κάποιος φωνάξει «μαμά», προτιμάω από το να κατεβάσω βιβλίο από το ράφι να χαζεύω φωτογραφίες στο instagram, να βλέπω βίντεο στο YouTube ή να διαβάζω άρθρα στο κινητό. Διαβάζω, δεν είναι πως δεν διαβάζω. Αλλά κατάλαβες. Εννοώ κάτι χάρτινο. Και όχι, τα φυλλάδια του ντελίβερι, τα προσπέκτους και τα περιοδικά παραλίας δεν πιάνονται.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i