5 τρόποι που λέω «σ’ αγαπώ» χωρίς να το λέω

Πώς να δείχνεις ότι αγαπάς, χωρίς να χρειάζεται να το πεις.

5 τρόποι που λέω «σ’ αγαπώ» χωρίς να το λέω

Όταν ο γιος μου ήταν νεογέννητος το αγαπημένο μου τραγούδι ήταν ένα της Alison Krauss με τίτλο «όταν δεν λες απολύτως τίποτα», οι στίχοι του οποίου μιλούσαν ακριβώς γι’ αυτό: πώς να δείχνεις ότι αγαπάς, χωρίς να χρειάζεται να το πεις.

Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι οι πράξεις έχουν τη δική τους φωνή, και μάλιστα πολύ δυνατότερη από τις λέξεις και κάπως έτσι αποφάσισα να πορευτώ στη ζωή μου. Περισσότερο κάνοντας και λιγότερο λέγοντας. Υπάρχουν αμέτρητες πράξεις που αναβλύζουν αγάπη, αλλά για μένα οι πιο βασικές και… «εύγλωττες» είναι οι παρακάτω.

1. Να ακούς

Χωρίς να κρίνεις, χωρίς να δίνεις συμβουλές αν δεν σου ζητηθεί. Να είσαι εκεί, και απλά να ανοίξεις τα αυτιά σου σε όσα θέλουν να βγάλουν απο μέσα τους ο άντρας σου και τα παιδιά σου.  Το ν’ ακούς είναι ένα εργαλείο που δουλεύει σε όλες τις σχέσεις, απλώς τώρα μιλάμε για την οικογένειά σου. Δεν χρειάζεται να προτείνεις όλες τις λύσεις – ακόμα κι αν τις έχεις, δεν χρειάζεται να κάνεις αξιολόγηση του προβλήματος – ακόμα κι αν μπορείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να «διαβάσεις» τα συναισθήματα πίσω από τις λέξεις και να αφήσεις τους άλλους να μιλήσουν για όσα έχουν ανάγκη. Γιατί πολλές φορές έχουν ανάγκη μόνο να ακουστούν και τίποτε άλλο…

Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i