7 μαθήματα ζωής που πήρα παρατηρώντας τα παιδιά μου

«Ενώ εμείς προσπαθούμε να τους διδάξουμε πράγματα για την ζωή, τα παιδιά μάς διδάσκουν τι σημαίνει πραγματικά ζωή»

7 μαθήματα ζωής που πήρα παρατηρώντας τα παιδιά μου

«Ενώ εμείς προσπαθούμε να τους διδάξουμε πράγματα για την ζωή, τα παιδιά μάς διδάσκουν τι σημαίνει πραγματικά ζωή» – Αντζελα Σουίντ

Τα παιδιά δίνουν χαρά, σκοπό και νόημα στην ζωή μας. Φέρνουν χαμόγελο, αισιοδοξία και ευδιάθετη συμπεριφορά. Και όταν τους δοθεί η ευκαιρία, θα μας διδάξουν και πολύτιμα μαθήματα ζωής.

Σίγουρα, η ανατροφή των παιδιών (σωματικά, κοινωνικά, νοητικά και συναισθηματικά) έδωσε μια νέα διάσταση στο μινιμαλιστικό μας ταξίδι, αλλά δεν θα το ήθελα διαφορετικό. Στην ουσία, πολλά από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής και μινιμαλισμού τα πήρα παρατηρώντας τα παιδιά μου.

Σκεφτείτε…

1. Ένα γειτονάκι φίλος αξίζει πιο πολύ από ένα υπόγειο γεμάτο παιχνίδια:

Τα παιδιά μου μπορούν να περάσουν αμέτρητες ώρες με τους γείτονες-φίλους τους τρέχοντας από αυλή σε αυλή, παίζοντας κυνηγητό, πιάνοντας ζουζούνια ή κάνοντας κούνια. Μπορούν να περνάνε τ’ απογεύματα και τα βράδια μαζί χωρίς να βαριούνται. Πάρ’ τους μακριά από τους φίλους τους ένα Σάββατο για να παίξουν με τα παιχνίδια τους… και η βαρεμάρα ξεκινά. Η χαρά του παιχνιδιού σ’ ένα δωμάτιο με παιχνίδια γρήγορα ξεφτίζει.

ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ: Οι σχέσεις με τους άλλους είναι πάντα πιο συναρπαστικές και ικανοποιητικές από τα υλικά αγαθά.

2. Τα ρούχα δεν τα φοράμε για να εντυπωσιάσουμε τους άλλους

Ο γιος μου, που πάει πρώτη δημοτικού, θέλει τα ρούχα του: α) να μπορεί να τα λερώσει και β) να μην σκάσει με αυτά. Δεν έχει φορέσει ποτέ πουκάμισο για να εντυπωσιάσει ένα κορίτσι ή παντελόνι για να εντυπωσιάσει την δασκάλα του. (Φόρεσε πουκάμισο και παντελόνι επειδή του το ζήτησαν οι γονείς του, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Δεν νομίζω πως η ιδέα του να προσπαθήσεις να εντυπωσιάσεις τους άλλους φορώντας την τελευταία μόδα του έχει περάσει ποτέ απ’ το μυαλό του. Δεν νιώθει καμία πίεση να συμμορφωθεί ή να εντυπωσιάσει και άρα είναι απλά ικανοποιημένος μ’ ένα καθαρό φανελάκι και σορτσάκι….

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i