Ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Ορισμένες γυναίκες αναγνωρίζονται αμέσως πως είναι έγκυες από την “μαγική λάμψη” και την καθαρότητα που εκπέμπει το πρόσωπό τους. Όμως, δεν είναι όλες τυχερές.

happy-smiling-beautiful-pregnant-woman-exercising-at-home-picture-id1094389686 Lordn

Ορισμένες γυναίκες αναγνωρίζονται αμέσως πως είναι έγκυες από την “μαγική λάμψη” και την καθαρότητα που εκπέμπει το πρόσωπό τους. Όμως, δεν είναι όλες τυχερές. Με το που μένουν έγκυες ή το αργότερο μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της κύησης εκδηλώνουν συμπτώματα ακμής. Μάλιστα, για μερικές, η ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και του θηλασμού, μπορεί να είναι αφορμή έντονης ανησυχίας.

Ακμή στην εγκυμοσύνη. Πόσο συνηθισμένη είναι;

Η ακμή είναι συνηθισμένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, μία στις δύο εγκύους μπορεί να εμφανίσει ακμή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι σοβαρής μορφής. Το αν θα εμφανίσετε ή όχι ακμή ενώ είστε έγκυος είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Ωστόσο, η πιθανότητα μεγαλώνει όταν υπάρχει ιστορικό ακμής ή ιστορικό συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών ή αν συνηθίζατε να εμφανίζετε συμπτώματα ακμής στο δέρμα σας στην αρχή κάθε εμμήνου κύκλου. Εάν δεν εμφανίσετε ακμή κατά τους πρώτους τρεις μήνες της κύησης, τότε είναι σχεδόν απίθανο να εμφανίσετε μέσα στους επόμενους μήνες της εγκυμοσύνης.

Τι προκαλεί την ακμή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης:

Η ακμή κατά την εγκυμοσύνη κλινικά έχει τα ίδια συμπτώματα με την κοινή ακμή. Μπορεί να εκδηλωθεί με φαγέσωρες, βλατίδες, φλύκταινες ή κύστεις, ανάλογα με το πόσο σοβαρή είναι. Η κύρια αιτία της ακμής κατά την εγκυμοσύνη είναι τα αυξημένα επίπεδα των ορμονών και συγκεκριμένα των ανδρογόνων κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Η υπερπαραγωγή αυτών των ορμονών στον οργανισμό σας αυξάνει την παραγωγή σμήγματος, καθιστώντας το δέρμα σας πιο ευάλωτο σε συμφόρηση, φλεγμονή και βακτήρια.

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i