Πώς να βοηθήσω το παιδί στο σχολείο για να αποδίδει καλύτερα

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τι μπορούν να κάνουν οι γονείς για να το βοηθήσουν

Ανάλυσέ Το: Τι χρειάζεται το παιδί για να αποδίδει στο σχολείο

Ακόμη κι αν ένα παιδί είναι έξυπνο, αυτό δεν αρκεί για να μπορεί να αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του στο σχολείο.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς για να το βοηθήσουμε

1.Δώσε στο παιδί σου το δικό του ξυπνητήρι. Γράψε την πρωινή ρουτίνα και κόλλησέ την κοντά στο ρολόι του ώστε να ξέρει τι χρειάζεται να κάνει μόλις ξυπνήσει. Αν είναι πολύ μικρό και δεν διαβάζει είτε ζωγράφισε εσύ τις δραστηριότητες, είτε βρες κάποια αυτοκόλλητα (ή εικόνες από το ίντερνετ) τα οποία να απεικονίζουν την δραστηριότητα

2.Κάνε την μάθηση παιχνίδι. Βάλτε μαζί σημαιούλες στο χάρτη στα μέρη που έχετε επισκεφθεί και σε εκείνα που θα θέλατε να πάτε. Διηγηθείτε ιστορίες στα παιδιά, λατρεύουν τις ιστορίες. Δώστε έμφαση στο μορφωτικό χαρακτήρα της μελέτης, και μην μιλάτε για αυτή σαν να είναι καταναγκασμός.

3.Προσπαθήστε να πηγαίνετε με τους ρυθμούς τους, μην το πιέζετε και μην περιμένετε πολλά από το παιδί, ώστε να είστε σε θέση αν το επιβραβεύετε συχνά για τις προσπάθειές του και όχι για το αποτέλεσμα. Επίσης, μην κάνετε το λάθος να μην έχετε προσδοκίες από το παιδί, με αποτέλεσμα να το κάνουν να μην πιστεύει στις ικανότητές του.

4.Όσο κι αν ακούγεται δύσκολο αφήστε το παιδί να πάει αδιάβαστο. Χρειάζεται να μάθει να αναλαμβάνει εκείνο την ευθύνη των μαθημάτων και αυτό θα γίνει μόνο αν βιώσει τις συνέπειες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i