Δεν γίνεται να κακομάθεις ένα παιδί επειδή το παρηγορείς όταν κλαίει

Μη κάθεστε έξω από την πόρτα του παιδικού δωματίου όσο κλαίει το μωρό σας ενώ το μόνο που θέλει είναι να σας νιώσει κοντά του. Πηγαίνετε δίπλα του. Όσες φορές κι αν χρειαστεί. Δείξτε του ότι μπορεί να εμπιστευθεί τους ανθρώπους, ότι μπορεί να εμπιστευθεί το περιβάλλον του, ότι ζούμε σε έναν καλό κόσμο». Peggy […]

Δεν γίνεται να κακομάθεις ένα παιδί επειδή το παρηγορείς όταν κλαίει

Μη κάθεστε έξω από την πόρτα του παιδικού δωματίου όσο κλαίει το μωρό σας ενώ το μόνο που θέλει είναι να σας νιώσει κοντά του. Πηγαίνετε δίπλα του. Όσες φορές κι αν χρειαστεί. Δείξτε του ότι μπορεί να εμπιστευθεί τους ανθρώπους, ότι μπορεί να εμπιστευθεί το περιβάλλον του, ότι ζούμε σε έναν καλό κόσμο».

Peggy O’Mara

Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που πιστεύουν ότι η παρηγοριά, η αγάπη, η στήριξη και η αγκαλιά είναι επιβράβευση. Ο ορισμός, όμως, της επιβράβευσης είναι ότι αυτή «προσφέρεται ως αναγνώριση κάποιας υπηρεσίας, προσπάθειας ή επιτυχίας». Η αγάπη και η φροντίδα, λοιπόν, πρέπει να προσφέρονται στα παιδιά μόνο όταν τις κερδίζουν ή πρέπει να δίνονται ελεύθερα;

Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν αυτό το δίλημμα.

Αν τα παιδιά είναι νευριασμένα ή στενοχωρημένα κι εμείς αρχίσουμε να τα παρηγορούμε, για κάποιους σημαίνει ότι τα επικροτούμε για την άσχημη συμπεριφορά τους.

Όμως, εγώ δεν συμφωνώ. Δεν λειτουργεί καθόλου έτσι.

Αν επικεντρωνόμαστε μόνο στη συμπεριφορά τους για να διδάξουμε σωστούς τρόπους, κάτι κάνουμε λάθος. Οι άνθρωποι είναι πολύ πιο περίπλοκοι από μερικές κακές συμπεριφορές.

Δες περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i