Είσαι σίγουρη ότι το παιδί σου ακούει καλά; Πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος ακοής των παιδιών;

Η βαρηκοΐα δεν πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους. Όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας μικρά παιδιά ή ακόμα και νεογέννητα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής.

shutterstock_4520451 By Photographee.eu

Σε αυτές τις μικρές ηλικίες, η απώλεια ακοής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων ενός παιδιού. Η έγκαιρη διάγνωση πιθανού προβλήματος και η άμεση δράση προς αντιμετώπιση της πάθησης είναι εξαιρετικά σημαντικές, αφού η καθυστέρηση ακόμα και λίγων μηνών μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Γι’ αυτό το λόγο ο συστηματικός έλεγχος της ακοής των βρεφών και μικρών παιδιών κρίνεται απαραίτητος.

Ευτυχώς σήμερα, τα νεογέννητα εξετάζονται στο μαιευτήριο, κατά τις πρώτες ημέρες ζωής, για τυχόν συγγενής (εκ γενετής) ή κληρονομική βαρηκοΐα.

Η απώλεια ακοής δεν είναι ορατή, άρα μην επαφίεσαι μόνο σε δική σου παρατήρηση του αυτιού, ενώ παράλληλα τα περισσότερα νεογέννητα που έχουν απώλεια ακοής, δεν εμφανίζουν κάποιο σύμπτωμα.

Μια ακόμη σημαντική παρατήρηση ερευνών είναι και το γεγονός πως περισσότερα από το 95% των νεογέννητων που γεννιούνται κουφά έχουν γονείς με φυσιολογική ακοή. Θα πρέπει λοιπόν να εμπιστευθείς την εξέταση από τον εξειδικευμένο ωτορινολαρυγγολόγο/ ακοολόγο προτού οδηγηθείς μόνη σου σε συμπεράσματα.

Ο έλεγχος είναι ασφαλής, ανώδυνος και σύντομος (περίπου 10 λεπτά). Υπάρχει μάλιστα η πιθανότητα να χρειαστεί και δεύτερος έλεγχος προτού βγεις από το μαιευτήριο.

Από τη βρεφική ηλικία κι έπειτα, τα παιδιά εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για τυχόν επίκτητη βαρηκοΐα που μπορεί να προκύψει μετά από κάποιο τραύμα ή κάποια μόλυνση του αυτιού.

Αν θέλεις να μάθεις πόσο σημαντικός είναι ο έλεγχος ακοής για νεογέννητα κάνε κλικ ΕΔΩ ενώ ενημερώσου για τις επικοινωνιακές ικανότητες που θα πρέπει να έχει το παιδί σου βάσει της ηλικίας του ΕΔΩ.

Πού θα κάνεις τον απαραίτητο έλεγχο ακοής στα παιδιά σου;

Ευτυχώς, υπάρχει η akouson, με κέντρα ακοής σε Αθήνα, Περιστέρι, Μοσχάτο και Σαλαμίνα, διαθέτει εξειδικευμένα προϊόντα και λύσεις για παιδιατρική χρήση, με σκοπό να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την ακουστική ικανότητα του παιδιού σου.

Χάρη στο προηγμένο τεχνολογικά εργαστήριό της, η εταιρία είναι σε θέση να κατασκευάζει ακουστικά με τεχνοτροπίες που δίνουν ένα ευδιάθετο, γεμάτο χρώμα αποτέλεσμα ώστε να ταιριάζουν στην ανεμελιά της παιδικής ηλικίας και να απομακρύνονται από την κλινική εικόνα ενός ακουστικού.

Χάρη στην άρτια καταρτισμένη ομάδα ακοοπορθετιστών της, η akouson παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια ώστε το παιδί σου να μπορέσει απρόσκοπτα να ανακαλύψει το θαυμαστό κόσμο της ακοής, χωρίς περαιτέρω έγνοιες.

Κλείσε τώρα ένα δωρεάν ραντεβού για να ενημερωθείς για τις λύσεις που υπάρχουν.

INFO:

Στοιχεία επικοινωνίας κεντρικού καταστήματος της akouson:

Διεύθυνση: Ακαδημίας 34, Αθήνα | Τηλ: 211 10.54.444 | www.akouson.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i