Τι είναι ο έρπης των γεννητικών οργάνων; Όσα πρέπει να ξέρεις!

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων είνια ένα από τα συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Μάθε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτόν!

herpes

Επώδυνος και εξαιρετικά μεταδοτικός κατά τις περιόδους της έξαρσης ο έρπης των γεννητικών οργώνων αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ενοχλητικά αφροδίσια, όπως εξηγεί η ειδικός Μelissa Conrad Stoppler MD. Διάβασε και εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα περισσότερα από τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα! Εάν προσβάλλει μια γυναίκα κατά το τέλος της εγκυμοσύνης της, ενδέχεται να χρειαστεί να γεννήσει με καισαρική τομή.

Ποια είναι τα συμπτώματα

Μοιάζουν με αυτά του του δερματικού έρπητα και μπορεί να περιλαμβάνουν κνησμό στα γεννητικά όργανα, ερυθρότητα και επώδυνες πληγές. Συχνά παρατηρούνται και συμπτώματα ανάλογα με αυτά της γρίπης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, και ειδικά στις γυναίκες, τα συμπτώματα ενδέχεται να είναι τόσο ήπια ώστε να περάσουν απαρατήρητα.

Η θεραπεία

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων αποτελεί μια χρόνια λοίμωξη για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Οι περισσότεροι φορείς πάντως παρουσιάζουν μία ή δύο κρίσεις στη ζωή τους. Τα υπάρχοντα αντιικα φάρμακα μπορεί να αμβλύνουν τα συμπτώματα και να περιορίσουν το ενδεχόμενο επαναλαμβανόμενων χρήσεων.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i