Η αλήθεια για τη μητρότητα: "Υπάρχουν καλές και κακές μέρες"

Ποια είναι η δική σου αλήθεια για τη μητρότητα;

μαμά παιδί ύπνος ίωση tatyana_tomsickova

Η Kenzi Reddick εργάζεται στον τομέα του μάρκετινγκ και έχει μια μικρή δική της επιχείρηση. Έχει υιοθετήσει δύο παιδιά, τον Lane και την Everly. Σε μία πρόσφατη ανάρτησή της στο Instagram θέλησε να παρουσιάσει τη δική της αλήθεια για τη μητρότητα. Αξίζει να τη διαβάσεις.

Η αλήθεια για τη μητρότητα - ή μία από τις "αλήθειες"

"Υπάρχουν καλές μέρες και κακές μέρες. Δύσκολα και εύκολα. Η ζωή είναι δύσκολη και εμείς είμαστε απλά άνθρωποι που προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα μέρα με τη μέρα. Τη μία στιγμή νιώθω παραγωγική και σαν σούπερ μαμά και την άλλη νιώθω πως έχω αποτύχει παντού. Σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα. Τα παιδιά μου φυσιολογικά είναι καλά και φέρονται όμορφα (όπως θα περίμενες από ένα 4χρονο και ένα 1έτους που η μαμά τους επίσης δυσκολεύεται με μια full-time δουλειά). Τη στιγμή που μπαίνω σε μία βιντεοκλήση είναι σαν η μετάθεση της προσοχής μου από εκείνα να τα αποσυντονίζει. Σαν να γυρίζει ένας διακόπτης. Δεν καταλαβαίνουν που τους ζητώ να κάνουν ησυχία για 30 λεπτά ώστε η μαμά να μπορεί να ακούει και να μιλάει. Ή που τους ζητάω να μην σκαλίζουν το σκουπιδοτενεκέ. Ή να μην μου ζητήσουν σνακ για 50η φορά. Ή να καθίσουν ήσυχα ή να μοιράζονται τα πράγματά τους όμορφα. Σήμερα, έκλεισα το τηλέφωνο, έκλεισα τον υπολογιστή μου που βρισκόταν δίπλα στον ανέγγιχτο και ελαφρώς παγωμένο καφέ που είχαν πιτσιλίσει στον πάγκο, φώναξα με όλη τη δύναμη των πνευμόνων μου και μετά κάθισα στο πάτωμα της κουζίνας και άρχισα να κλαίω με λυγμούς.

Και τα παιδιά μου τα είδαν όλα αυτά.

Το καταγράφω επειδή θέλω να θυμάμαι τις κοιλάδες τόσο όσο θέλω να θυμάμαι και τα βουνά. Επειδή και τα δύο είναι αυτά που μας διαμορφώνουν. Και επειδή η ζωή δεν είναι μόνο cupcakes και ουράνια τόξα. Μερικές μέρες νιώθω γεμάτη αυτοπεποίθηση και γεμάτη. Και άλλες μέρες απλά ελπίζω ότι τα αγαπώ αρκετά. Το καλό είναι, τα μωρά αυτά είναι ανθεκτικά και συγχωρούν. Και παρά τις στιγμές που δεν δίνω προσοχή ή χάνω την υπομονή μου, εξακολουθώ να είμαι ο αγαπημένος τους άνθρωπος. Το ήξεραν πως η απογοήτευσή μου κατευθυνόταν επάνω τους και άρχισαν και οι δύο να κλαίνε και ήρθαν να με αγκαλιάσουν.

Και με έσφιξαν.

Και ο Lane ζητούσε συνέχεια συγνώμη που με στεναχώρησε. Δεν ήταν η καλύτερη στιγμή μου ως μαμά, αλλά ήταν αληθινή. Και έτσι καθίσαμε στο πάτωμα και αγκαλιαστήκαμε και ζήτησα συγνώμη και σηκώθηκα και προσπάθησα ξανά. Και για σήμερα, αυτό είναι αρκετό. Στέλνω τεράστιες αγκαλιές σε όλες εσάς τις μαμάδες, και στα καλά και στα δύσκολά σας. Και παρότι όλα έχουν μεγάλη σημασία, επίσης, όλα θα περάσουν". https://www.instagram.com/p/B_qfPJ0pUBg/

Διάβασε επίσης: Πώς με άλλαξε η μητρότητα – μια δημόσια εξομολόγηση από την Ελένη Δασκαλάκη

Διάβασε επίσης: Τα 10 trends για καλή αναπαραγωγική υγεία – έτσι θα τη διαφυλάξεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i