Η μεγάλη απόφαση για τις σπουδές μου. Τι πρέπει να προσέξετε!

Αν το κεφάλαιο "σπουδές" σε προβληματίζει όσο τίποτα άλλο, δες πως μπορείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη και να καταλήξεις!

Η μεγάλη απόφαση για τις σπουδές μου. Τι πρέπει να προσέξετε!

Hey guys!

Σήμερα απευθύνομαι και στα αγόρια της παρέας μιας και το σημερινό θέμα αναφέρεται σε μια απόφαση που μας προβληματίζει όλα μας τα σχολικά χρόνια και αυτήν την περίοδο -εν όψει πανελληνίων- είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Άλλοι θα συμφωνήσουν πως πρόκειται για μια απόφαση ζωής ενώ άλλοι θα υποστηρίξουν πως δεν ήρθε και η καταστροφή του κόσμου αν κάτι δεν πάει τόσο σωστά από την αρχή.

Πρόκειται για την απόφαση της επιλογής σπουδών (αλλά όχι πάντα και επαγγέλματος)

Η προσωπική μου άποψη βρίσκεται κάπου στη μέση των δύο προηγούμενων, αφού συμφωνώ πως η σημαντικότητα της απόφασης είναι μεγάλη αλλά και πως κανείς δεν σου απαγορεύει να αργήσεις να την πάρεις ή ακόμη να κάνεις και λάθος έχοντας όμως την διάθεση να το αλλάξεις στην πορεία και να μη τα παρατήσεις.

Αν έχει έρθει λοιπόν και η δική σου σειρά να αποφασίσεις τι επάγγελμα θα ακολουθήσεις μεγαλώνοντας, να σου πω πως  δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι τόσο όσο νομίζεις. Κάνοντας ένα μικρό γκάλοπ στα κοντινά σου πρόσωπα θα δεις πως υπάρχει και αυτός που δεν σπούδασε κάτι, όμως εργάζεται, αυτός που παράτησε τις σπουδές του στη μέση και ασχολήθηκε με κάτι άλλο ή ξεκίνησε καινούργιες σπουδές, αλλά και εκείνος που πέρασε σε σχολή που δεν του άρεσε όμως έψαξε και βρήκε αυτή τη μικρή αλλά ικανοποιητική διέξοδο για να ακολουθήσει τα όνειρα του.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i