Είναι καλό τα παιδιά μας να κερδίζουν το χαρτζιλίκι τους μόνα τους

Τα παιδιά λατρεύουν την ανεξαρτησία τους και αυτό ισχύει και για την οικονομική ανεξαρτησία

Είναι καλό τα παιδιά μας να κερδίζουν το χαρτζιλίκι τους μόνα τους

Ένα παιδί που μοιράζει εφημερίδες ή συσκευάζει πράγματα το σούπερ μάρκετ, ή κάνει τη μπέιμπι-σίτερ, δεν διασκεδάζει μόνο, αλλά μαθαίνει και ένα πολύτιμο μάθημα στην καθεμιά από τις στιγμές που ζει. Τα παιδιά λατρεύουν την ανεξαρτησία τους και αυτό ισχύει και για την οικονομική ανεξαρτησία.

Νιώθουν σπουδαίαόταν κερδίζουν τα δικά τους λεφτά. Όταν μια τάξη παιδιών συμμετέχει σε μια ημέρα μπαζάρ για να μαζέψουν χρήματα για κάποια δραστηριότητα του σχολείου, εργάζονται, διασκεδάζουν και ταυτόχρονα αισθάνονται ότι έχουν μια σημαντική συνεισφορά. Αυτό ισχύει και γιαι άλλα πράγματα της γειτονιάς. Ενθαρρύνετα τα παιδιά σας να βρίσκουν τρόπους να κερδίζουν χρήματα για τον εαυτό τους, μειώνοντας έτσι τις αναφορές στα δύσκολα οικονομικά σας. Τα παιδιά κάθε ηλικίας είναι σε θέση να βρουν τρόπο να κερδίσουν κάτι για τον εαυτό τους. Η δραστηριότητα αυτή τους αρέσει και τους δίνει την ευκαιρία να μάθουν κάτι γύρω από τα λογιστικά, τα μαθηματικά, την τράπεζα, τους τόκους, τις οικονομίες και άλλα σημαντικά μαθήματα ζωής.

Άλλο πράγμα είναι να κάνετε στο παιδί σας διάλεξη περί επιτοκίων και άλλο να πηγαίνει στην τράπεζα και να ανοίγει δικό του λογαριασμό, μαθαίνοντας έτσι από πρώτο χέρι τη σημασία των τόκων…

Διάβασε τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i