«Επιστήμη μέσα από το θέατρο»: Το Πανεπιστήμιο καλεί σχολεία δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου να φτιάξουν θεατρικό!

Ξεκινά και φέτος η εκπαιδευτική δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου

shutterstock_562718479 By HQuality

Ο οργανισμός Science View και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσαν την έναρξη των εγγραφών για την εκπαιδευτική δράση «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο» για το σχολικό έτος 2017-2018.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (12-16 ετών της Α' Γυμνασίου έως B' Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται οι μεγαλύτεροι μαθητές.

Φέτος για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (τάξεις: Δ', Ε', ΣΤ'), οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους.

Στη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σχολεία από όλη την Ελλάδα είτε για την εκδήλωση της Αθήνας (21-22 Απριλίου 2018), είτε της Θεσσαλονίκης (28-29 Απριλίου 2018). Αν κάποιο σχολείο δεν έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει, μπορεί να συμμετέχει βιντεοσκοπώντας την παράσταση και αποστέλλοντάς την στους διοργανωτές έως τις 9 Μαρτίου 2018.

Οι συμμετοχές διακρίνονται σε δημοτικών- γυμνασίων- λυκείων και θα αξιολογηθούν χωριστά. Θεσπίζεται επίσης ένα ειδικό βραβείο «Διαδραστικής Παράστασης», το οποίο αφορά μόνο τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που θα συμμετέχουν σε μια από τις δύο εκδηλώσεις (Αθήνας ή Θεσσαλονίκης).

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της δράσης. Για να δηλώσει κάθε σχολείο συμμετοχή, η φόρμα ενδιαφέροντος βρίσκεται εδώ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i