Η Carolyn M. Zelop, M.D. διευθύντρια του τμήματος υπερήχων και έρευνας περιγεννητικής υγείας στο Valley Hospital Maternal Fetal Medicine στο Paramus, N.J. εξηγεί τι πρέπει να προσέχεις
Μαλακά τυριά
Τα μη παστεριωμένα μαλακά τυριά, γνωστά ως φρέσκα τυριά, αποτελούν πιθανό έδαφος ανάπτυξης των βακτηρίων λιστέρια, ενός βακτηρίου που προκαλεί λιστερίωση, μία μόλυνση που μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα αγέννητα μωρά. Το blue cheese, το Brie, το Camembert, η μη παστεριωμένη φέτα και κατσικίσιο τυρί, το Roquefort, το Stilton και το τυρί μεξικανικού τύπου, όπως το queso blanco και queso fresco, θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα αν δεν είναι παστεριωμένα.
Τι λέει η γιατρός: Παρότι τα περισσότερα τυριά που πωλούνται στην αγορά φτιάχνονται από παστεριωμένο γάλα, κάποια δεν είναι παστεριωμένα, οπότε θα πρέπει να διαβάζεις τη λίστα με τα συστατικά πριν τα καταναλώσεις. Στο εστιατόριο ρώτησε σχετικά με το τυρί που περιέχει το πιάτο που παράγγειλες και απόφυγε τα φρέσκα τυριά από τοπικές αγορές αν δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά αν προέρχονται από παστεριωμένο γάλα.
Μπορείς όμως να τρως: Παστεριωμένα και σκληρά τυριά όπως τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα και παρμεζάνα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr