Η μουσική εκπαίδευση μπορεί να επηρεάσει θετικά την γλωσσική ικανότητα του παιδιού

Δύο πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική εκπαίδευση μπορεί να επηρεάσει θετικά την προφορική γλωσσική ικανότητα του παιδιού

Η μουσική εκπαίδευση μπορεί να επηρεάσει θετικά την γλωσσική ικανότητα του παιδιού

Ο Amir Pinkey-Jengkens, είναι ένα οχτάχρονο αγόρι που μαθαίνει μουσική, μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται «Harmony». Το «Harmony» είναι ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα εκτός ωρών σχολείου. Σύμφωνα μ’αυτό το πρόγραμμα μοιράζονται μουσικά όργανα και γίνεται διδασκαλία μουσικής σε παιδιά από χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα.

Δύο πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η μουσική εκπαίδευση μπορεί να επηρεάσει θετικά την προφορική γλωσσική ικανότητα του παιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι η μουσική εκπαίδευση βελτιώνει το «αυτί» τόσο σε σχέση με τη μουσική όσο και με τον προφορικό λόγο, όπως δημοσιεύτηκε σε έρευνα στο Journal of Neuroscience. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως παιδιά που έκαναν μαθήματα μουσικής για 2 χρόνια, όχι μόνο βελτιώθηκαν στη μουσική, αλλά και στον χειρισμό της γλώσσας. Το πρόγραμμα εμπνεύστηκε η Margaret Martin, η οποία αν και άστεγη μεγάλωσε 2 παιδιά και τελικά, δύο χρόνια πριν, απέκτησε ντοκτορά στη δημόσια υγεία.

Μια απ’τις ιδιαιτερότητες της έρευνας ήταν ότι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του project στο Los Angeles κι όχι σε συνθήκες εργαστηρίου. Δύο απογεύματα την εβδομάδα νευρολογία και μουσική «συναντιούνται» εκεί όπου περίπου 24 παιδιά συγκεντρώνονται για να μάθουν να παίζουν φλάουτο, όμποε, τρομπόνι και τρομπέτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη εξ-αποστάσεως (μέσω διαδικτύου) μαθήματα μουσικής σε δημόσια σχολεία του Los Angeles.

Η επιτυχία του προγράμματος βασίζεται σε διάφορες παραμέτρους. Δες τη συνέχεια στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i