Οι εργαζόμενες μαμάδες έχουν επιτυχημένα παιδιά, σύμφωνα με έρευνα

Αν ανήκεις κι εσύ στις εργαζόμενες μαμάδες που πηγαίνουν με τύψεις στη δουλειά, μπορείς να χαρείς. Έρευνα του Χάρβαρντ σε δικαιώνει.

μαμά παιδί εργαζόμενη μητέρα μαμά grinvalds

Οι εργαζόμενες μαμάδες μπορούν πλέον να πηγαίνουν στη δουλειά χωρίς πολλές τύψεις. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι μαμάδες που εργάζονται έχουν πιο επιτυχημένες κόρες και γιους που νοιάζονται περισσότερο.

Η έρευνα

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα που ρίχνει φως στο τι συμβαίνει στα παιδιά και των δύο φύλων όταν η μητέρα τους εργάζεται, οι εργαζόμενες μαμάδες αποκτούν κόρες που είναι πιθανότερο να βρουν δουλειά μεγαλώνοντας, να πάρουν ανώτερη θέση εργασίας και να βγάλουν περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις κόρες μητέρων που δεν εργάζονται εκτός σπιτιού.

Διάβασε επίσης: «Ξέρεις πόσος καιρός χωρίζει το «μαμά, κούνιες» από το «μαμά, θα πάω στη Γαλλία»; ΣΤΙΓΜΕΣ.»

Διάβασε επίσης: «Τι είναι σεξ μαμά;»: Βρήκαμε την πιο cool απάντηση ελληνίδας μαμάς στο facebook και πρέπει να την διαβάσεις!

Οι ερευνητές βρήκαν πως βάσει στατιστικών και οι γιοι των εργαζόμενων μαμάδων καταλήγουν να νοιάζονται πιο πολύ για την οικογένειά τους μεγαλώνοντας, συμμετέχοντας στο μεγάλωμα των παιδιών και τις δουλειές του σπιτιού.

Η ανάλυση των δεδομένων έγινε με στοιχεία 24 χωρών και κατέληξε πως οι κόρες των εργαζόμενων μαμάδων έχουν 4,5% περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά σε σχέση με τις κόρες των μη εργαζόμενων μαμάδων.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Το πιο ενδιαφέρον είναι πόσο επηρεάζουν οι εργαζόμενες μητέρες, το μέλλον που θα έχουν οι κόρες τους όσον αφορά τη θέση που θα κατέχουν στη δουλειά τους, σύμφωνα με την υπεύθυνη του Χάρβαρντ, την καθηγήτρια Kathleen McGinn: «Περιμέναμε πως οι μητέρες θα επηρέαζαν το εργασιακό μέλλον που θα είχαν οι κόρες τους αλλά όχι και τη θέση που θα λάμβαναν αυτές».

The Mamagers Update 

Όταν ένας Έλληνας γονιός βρέθηκε σε Σουηδικό σχολείο

Γκρέτα Τούνμπεργκ | Υποψήφια για Νόμπελ Ειρήνης ετών 16

Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των κοριτσιών των εργαζόμενων μαμάδων είχαν ανώτερη θέση στη δουλειά, σε σχέση με το 25% των μαμάδων που δεν εργάζονταν εκτός σπιτιού. «Όπως φαίνεται, οι εργαζόμενες μαμάδες δημιουργούν ένα περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά τους, αγόρια ή κορίτσια μαθαίνουν πως να φέρονται σωστά και τι να κάνουν».

Το εύρος ανάλυσης των αποτελεσμάτων αφορούσε τη δεκαετία 2002- 2012, και οι μαμάδες είχαν περάσει τουλάχιστον 1 χρόνο απασχόλησης εκτός σπιτιού είτε part είτε full time. Στις ΗΠΑ μόνο, οι κόρες των εργαζόμενων μαμάδων έβγαζαν τουλάχιστον 5.200 δολάρια περισσότερα σε σχέση με τα κορίτσια μαμάδων που δεν εργάζονταν εκτός σπιτιού.

Μην ξεχνάς λοιπόν: όταν πηγαίνεις στη δουλειά, βοηθάς τα παιδιά σου να καταλάβουν πως εκεί έξω υπάρχουν πολλές ευκαιρίες και για τα ίδια και γίνεσαι σωστό πρότυπο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i