Έχουν οι γυναίκες που περνούν πολύ χρόνο μαζί συγχρονισμένη περίοδο; Μύθος ή αλήθεια;

Συγχρονίζουν πράγματι οι γυναίκες την περίοδο τους, όταν περνούν πολύ χρόνο μαζί; Το 95 τοις εκατό των γυναικών απαντά θετικά!

16.04.2018

εχεις διαβασει

Οι γυναίκες που βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους αποκτούν και την περίοδο μαζί μέσα στο μήνα, αλήθεια; Το 95 τοις εκατό των γυναικών αναφέρουν ότι πιστεύουν σε αυτό τον «συγχρονισμό της εμμήνου ρύσεως», ενώ η επιστήμη είναι ακόμα καχύποπτη.

Μία μελέτη αποκάλυψε ότι οι γυναίκες που ζούσαν στον ίδιο κοιτώνα παρουσίαζαν την περίοδο μαζί, σε αρμονία. Ωστόσο, περαιτέρω έρευνες δεν έχουν καταφέρει να αναπαράγουν αυτό το αποτέλεσμα.

«Αλλά, βλέπουμε κάτι τέτοιο να συμβαίνει όλη την ώρα ανάμεσά μας», λέει η Alyssa Dweck, M.D., η οποία επισημαίνει ότι οι γυναίκες που ζουν μαζί συχνά έχουν την ίδια διατροφή, άσκηση και συνήθειες στον ύπνο, πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο τους.

Μύθος ή όχι, τα συναισθήματα της αδελφότητας και του δεσίματος που προέρχονται από αυτό το γεγονός, όταν συμβαίνει, είναι σίγουρα πραγματικά.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

γυναίκα fitness καρδιά
Yγιής καρδιά: Πώς θα κρατήσεις μακριά τα καρδιαγγειακά νοσήματα (ναι, αφορούν κι εμάς τις γυναίκες!)

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Αν η υγιής καρδιά είναι και ο δικός σου στόχος, μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγεία τη δική σου και των αγαπημένων σου. 

μάτια οφθαλμίατρος
Ελιά στο μάτι: Πώς μοιάζει, τι είναι και πότε πρέπει να αφαιρείται ο σπίλος

Πώς θα αναγνωρίσεις μια ελιά στο μάτι και τι σημαίνει για την υγεία σου; 

Ασκείς ιατρικό επάγγελμα; Να πώς μπορείς να εργαστείς στο εξωτερικό

Σκέφτεσαι να εργαστείς σε τομείς υγείας στο εξωτερικό; Ενημερώσου για πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες στα Careers in White.

Μήπως έχεις φαγούρα εκεί κάτω;

Ο κνησμός στην ευαίσθητη περιοχή σίγουρα δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα και οπωσδήποτε δεν μπορείς να τον αγνοήσεις.

ζευγάρι σεξ κρεβάτι
Πόνος στη διάρκεια του σεξ; Να τι μπορείς να κάνεις

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ δεν σου χαλάει μόνο την ερωτική διάθεση, μπορεί και να σχετίζεται με ενδομητρίωση, μία κατάσταση που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. 

Πρέπει να κάνεις εξέταση για ηπατίτιδα C; Κάνε το online τεστ και σε 5′ θα έχεις την απάντηση

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν εμβόλια για την ηπατίτιδα και πως ακόμη κι αν η εξέταση για ηπατίτιδα βγει θετική υπάρχει αποτελεσματική και εύκολη θεραπεία;

#shapegreece