Τι σημαίνουν τα όνειρα στην εγκυμοσύνη;

Στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να δεις αρκετά όνειρα για μωρό και την εγκυμοσύνη σου. Δες τι σημαίνουν.

pregnant-sleep

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν πιο έντονα κάποιους φόβους και ανησυχίες. Τέτοια άγχη μπορούν να εμφανιστούν στα όνειρά τους, καθώς αυτά είναι αναπαραστάσεις των φόβων τους. Όμως, πρέπει να ξέρεις ότι το να ονειρεύεσαι για τις ανησυχίες σου είναι φυσιολογικό και μπορεί να σε βοηθήσει να τις αντιμετωπίσεις την επόμενη μέρα. Να είσαι σίγουρη πως ό,τι βλέπεις στα όνειρα στην εγκυμοσύνη δεν αντιπροσωπεύουν την ζωή σου όπως είναι ή όπως θα είναι μετά τον ερχομό του μωρού.

Τα πιο συχνά όνειρα στην εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες ονειρεύονται ότι βρίσκονται παγιδευμένες. Αυτό αντιπροσωπεύει τους φόβους και τις ανησυχίες για το μέλλον. Ιδιαίτερα αν δούλευες σε εξωτερικό χώρο μπορεί να φοβάσαι ότι το μωρό θα επηρεάσει τη δυνατότητα σου να συνεχίσεις τα ενδιαφέροντα σου σε εξωτερικούς χώρους.

Πολλές μέλλουσες μητέρες ονειρεύονται ότι γεννούν παιδί του ενός ή του άλλου φύλου. Αυτό δείχνει την προτίμηση που έχουν στο φύλο που θέλουν να έχει το παιδί τους.

Αρκετές γυναίκες ονειρεύονται ότι ψάχνουν το παιδί τους ή το έχασαν. Αυτά τα όνειρα είναι πιο συχνά προς το τέλος της εγκυμοσύνης, όταν πια ανυπομονείς να γεννήσεις. Αντιπροσωπεύουν τις ανησυχίες σου για την υγεία του μωρού.

Η επίθεση ή ο τραυματισμός είναι άλλο ένα συχνό όνειρο καθώς μπορεί να φοβάσαι ότι αν κάποιος σου επιτεθεί ή τραυματιστείς, θα βλάψει και το μωρό. Ακόμη ίσως ανησυχείς ότι καθώς το σώμα σου μεγαλώνει δεν θα μπορείς να κινηθείς και να αντιδράσεις τόσο εύκολα αν συμβεί κάτι.

Άλλος ένας λόγος για τα όνειρα επιθέσεων είναι ότι μπορεί να νιώθεις ότι έχεις χάσει τον έλεγχο του σώματός σου με όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν. Επιπλέον, μπορεί να αντικατοπτρίζονται οι φόβοι σου για την διαδικασία του τοκετού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i