Τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση για το 2017-2018

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιούνται με δωρεάν είσοδο και είναι για όλους - και ειδικά προγράμματα για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

shutterstock_124904084 By alphaspirit

Εκπαιδευτικές δράσεις, ευρηματικά εργαστήρια και καινοτόμες προσεγγίσεις για παιδιά, οικογένειες, μαθητές, ερευνητές και ενήλικες. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιούνται με δωρεάν είσοδο και είναι για όλους!

Με αφετηρία την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, τα παιδιά «ταξιδεύουν» στην Αρχαία Ελλάδα, ξεφυλλίζουν την Αντιγόνη του Σοφοκλή, μετατρέπονται σε μικρούς ενόρκους και –ακροβατώντας μεταξύ Δικαιοσύνης και Ελευθερίας– ετοιμάζουν την ετυμηγορία τους: η Αντιγόνη, τελικά, είναι αθώα ή ένοχη;

Με «όχημα» την ψηφιακή τεχνολογία και μια κάσκα Virtual Reality (VR), μικροί «προγραμματιστές» ανιχνεύουν τη Χάρτα του Ρήγα και σχεδιάζουν τα δικά τους, κινούμενα τρισδιάστατα γραφικά, με έμπνευση το ιστορικό αυτό τεκμήριο. Με «οδηγό» την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, μαθητές σε σχολεία εντός και εκτός Αττικής απελευθερώνουν τη φαντασία τους και μετατρέπουν το καβαφικό έργο σε ηλεκτρονική μουσική, graffiti και μικρής κλίμακας έργα τέχνης.

Αλλά και με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», παιδιά με αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές διαταραχές, μαζί με τους γονείς τους, επιχειρούν μια προσομοίωση αεροπορικού ταξιδιού και εξοικειώνονται με τις απρόβλεπτα αγχώδεις διαδικασίες που περιλαμβάνει μια πτήση.

Πού θα συμβούν όλα τα παραπάνω, και όχι μόνο; Στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση, τα οποία ξεκινούν για ακόμη μία χρονιά και φιλοδοξούν να προσφέρουν, μεταξύ άλλων, έμπνευση, με τον πνευματικό πλούτο της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, δημιουργικότητα, με τις καινοτόμες προσεγγίσεις του Αρχείου Καβάφη, και μουσικό αυτοσχεδιασμό, με τα ευρηματικά εργαστήρια Ειδικής Αγωγής.

Δες ενδεικτικά τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον Νοέμβριο Δεκέμβριο 2017

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ωνασείου Βιβλιοθήκης (Λ. Αμαλίας 56):

ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΕΙΣ!

Διαδραστικές αφηγήσεις μυθικών ιστοριών: Τα παιδιά ταξιδεύουν σε ένα οπτικοακουστικό και διαδραστικό πρόγραμμα Ζωγραφήγησης που περιλαμβάνει γνωστικά παιχνίδια μνήμης και φαντασίας.

  • Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017: Τα συναισθήματα των Θεών του Ολύμπου
  • Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017: Οι άθλοι του Ηρακλή
  • Σε παιδιά 6-9 ετών

ΜΙΚΡΟΙ ΕΝΟΡΚΟΙ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΑΘΩΑ Ή ΕΝΟΧΗ;

Βιωματική αναπαράσταση μιας δίκης που δεν έγινε ποτέ

Η Αντιγόνη έχει παραβεί τον νόμο του άρχοντα της πόλης, έχει παρακούσει τον Κρέοντα θάβοντας τον αδερφό της και κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Οι μικροί ένορκοι καλούνται όχι μόνο να παρακολουθήσουν τη δίκη, αλλά να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν εάν η Αντιγόνη είναι αθώα ή ένοχη.  Τα παιδιά αποφασίζουν.

  • Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
  • Απευθύνεται Σε παιδιά άνω των 10 ετών

ΚΥΚΛΟΣ: ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ

Ένας κύκλος με 4 διαφορετικές και πολύ ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τις πνευματικές διαμάχες της εποχής του Νεοελληνικού Διαφωτισμού.

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017: «Τυπογραφία και ιδεολογία»

Απευθύνεται Σε ενήλικες

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017: «Νεοελληνικός Διαφωτισμός – Παιδεία: Οι Σχολές των Ιωαννίνων μέσω των Διαθηκών (17ος αιώνας – αρχές 19ου αιώνα)»

Απευθύνεται Σε ενήλικες

Ολόκληρος ο προγραμματισμός της Ωνασείου Βιβλιοθήκης για το 2017-18: https://issuu.com/onassisfoundation/docs/brochure-library-2017-18

Εκπαιδευτικά προγράμματα Αρχείου Καβάφη:

Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Όταν η καβαφική ποίηση «κάθεται» στα θρανία η δημιουργικότητα των μαθητών απογειώνεται. Με στόχο τη μεγαλύτερη εξοικείωση των μαθητών με την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιείται για 5η συνεχή χρονιά στην Αθήνα, σε σχολεία που δήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη δράση.

Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2017

1. Ένα σχολείο γεμάτο Καβάφη | 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας

2. Φτιάχνοντας τη δική μας καβαφική έκδοση | 1ο Γυμνάσιο Καισαριανής

3. Ένα ποίημα γίνεται graffiti | 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα

4. Οι στίχοι του Καβάφη σε ηλεκτρονικό ήχο | 7ο Γυμνάσιο Αθηνών

5. Ο Καβάφης ως performance | 6ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Απευθύνεται Σε μαθητές Γυμνασίων & Λυκείων

Ολόκληρος ο προγραμματισμός του Αρχείου Καβάφη για το 2017-18:

Εκπαιδευτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής:

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Νότες και μουσικά όργανα παρασύρουν τα παιδιά σε ένα ρυθμικό ταξίδι

Για τα παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού, η μουσική αποτελεί κίνητρο προκειμένου να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους, να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και να αποκτήσουν θετικές εμπειρίες σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο.

Ο Α΄ Κύκλος έχει ήδη συμπληρωθεί από συμμετοχές και διοργανώνεται την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017. Για τον Β΄ Κύκλο, που θα πραγματοποιηθεί το 2018, οι συμμετοχές έχουν ανοίξει!

Απευθύνεται Σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ, ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΜΟΥΣΙΚΗ

Εκπαιδευτικό μουσικό / εικαστικό εργαστήριο για παιδιά με νοητική υστέρηση

Ο Α΄ Κύκλος έχει ήδη συμπληρωθεί από συμμετοχές και διοργανώνεται την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017. Για τον Β΄ Κύκλο, που θα πραγματοποιηθεί το 2018 οι συμμετοχές έχουν ανοίξει!

Απευθύνεται Σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών

Όλος ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ειδικής Αγωγής: https://issuu.com/onassisfoundation/docs/brochure-eidiki_agogi-2017-8

Το πλήρες πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση για την περίοδο 2017-18 μπορείτε να το βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα www.onassis.org, ενώ προβλέπεται ενημέρωση με newsletter κατόπιν σχετικής εγγραφής. Η είσοδος στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν (τηρείται σειρά προτεραιότητας).

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο education@onassis.org.

Πληροφορίες: 210 3713001 (Δευτέρα – Παρασκευή, ώρες 9:00-17:00).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i