Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μη φοβάται τη νύχτα

Ανακάλυψε με ποιους τρόπους μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να αντιμετωπίσει τις φοβίες του με τη νύχτα!

Πώς να βοηθήσεις το παιδί σου να μη φοβάται τη νύχτα

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους που μπορεί να έχει ένα παιδί είναι το σκοτάδι. Και αν παλιά οι γονείς δεν είχαν στη διάθεσή τους τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά τους να ξεπεράσουν αυτό το φόβο, τώρα πια εμείς έχουμε στα χέρια τους τις γνώσεις αλλά και διάφορα πολύτιμα «εργαλεία».

Ό,τι λοιπόν και αν είναι αυτό που μπορεί να φοβίζει το παιδί σου τη νύχτα (κάποιος θόρυβος, το σκοτάδι, το γεγονός ότι κοιμάται μόνο του κ.ά) μπορείς να το βοηθήσεις να το αντιμετωπίσει και σιγά σιγά να το ξεπεράσει κάνοντας ωραίες συζητήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες!

Ιδού μερικές ιδέες:

Παίξτε με τις σκιές και το φως. Στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς θα βρεις πολύ ωραίες φιγούρες για παιχνίδι με σκιές.

Βοήθησε το παιδί σου να αναγνωρίσει τους φόβους που του προκαλεί η νύχτα μέσα από το παιχνίδι. Αυτός είναι ο πιο ειλικρινής και εύκολος τρόπος για να εκφραστεί ένα παιδί.

Ένας εξίσου αποτελεσματικός τρόπος έκφρασης των παιδιών είναι η ζωγραφική. Μέσα από τις ζωγραφιές τους μας λένε αυτά που δεν μπορούν να εκφράσουν με λέξεις.

Αν το παιδί είναι πιο μεγάλο, μπορείς να το ενθαρρύνεις να γράψει μια ιστορία σχετικά με τους φόβους του. Βοήθησε το να βρεις τους ήρωες, την υπόθεση αλλά και το μέρος που θα διαδραματίζεται η ιστορία.

Διαβάστε μαζί βιβλία που έχουν να κάνουν με την νύχτα και τους φόβους των παιδιών.

Ένα πολύ ωραίο βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα και φέρει τον τίτλο Το Κουτί της Νύχτας. Ήρωας του είναι ο Μαξ, ο οποίος ανοίγει με ένα μαγικό κλειδί το κουτί της νύχτας, τότε το σκοτάδι ξεχύνεται και η νύχτα βγαίνει έξω για να παίξει.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i