4 μυστικά για την υγεία του στήθους σου!

4 μυστικά υγείας για την υγεία του στήθους σου. Αυτά είναι τα μυστικά υγείας για μια σούπερ εξέταση στήθους!

1. Πήγαινε σε μαστολόγο

1. Πήγαινε σε μαστολόγο

Έχεις τόσες ευθύνες στη ζωή, τη δουλειά και την οικογένεια. Μη φορτώνεσαι και την ευθύνη για τον έλεγχο του στήθους σου. Άφησέ τη στους ειδικούς. Ειδικοί δεν είναι ούτε οι μαιευτήρες γυναικολόγοι ούτε οι γενικοί χειρουργοί. Όπως για την καρδιά υπάρχουν οι καρδιολόγοι και για τα νεύρα οι νευρολόγοι, έτσι και για το μαστό υπάρχουν οι ειδικοί μαστολόγοι.

2. Αυτοεξετάσου!

2. Αυτοεξετάσου!

Καλό είναι να γνωρίζεις το στήθος σου με την αυτοεξέταση, αλλά μην παραλείπεις την εξέταση μαστού από ειδικό, ακόμη κι όταν εσύ νομίζεις ότι δεν υπάρχει κάτι – είναι απίθανο να ψηλαφήσεις κάτι, όταν είναι ακόμη πολύ μικρό.

3. Υιοθέτησε καλές συνήθειες

3. Υιοθέτησε καλές συνήθειες

Ασκήσου, διασκέδαζε, γέλα, κατανάλωνε κάθε μέρα φρέσκα φρούτα ή σαλάτες, απόφευγε την καθημερινή κατανάλωση κρέατος και ζωικών λιπαρών, γίνε μητέρα νωρίς, επίλεξε το θηλασμό, απόφυγε την άσκοπη κατάχρηση καλλυντικών, το πολύ αλκοόλ και το κάπνισμα.

4. Πάρε δεύτερη γνώμη

4. Πάρε δεύτερη γνώμη

Μία και μόνο γνώμη μπορεί να οδηγήσει σε λάθος διάγνωση και χειρουργική αφαίρεση ογκιδίων που δεν εγκυμονούν κανέναν πραγματικό κίνδυνο να εξελιχθούν σε κακοήθεια. Καλό είναι να παίρνεις και μια δεύτερη ιατρική γνώμη πριν προχωρήσεις βιαστικά σε οποιαδήποτε επέμβαση μαστού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i