Τα μισά κορίτσια εγκαταλείπουν τον αθλητισμό μέχρι το τέλος της εφηβείας

Συνέχισε να παίζεις σαν κορίτσι!

san koritsi

Η τελευταία Έρευνα της Always αποκαλύπτει ότι περισσότερα από τα 2/3 των κοριτσιών αισθάνονται ότι δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού.

Πόσες φορές έχουμε ακούσει σχόλια όπως «τα κορίτσια δεν πρέπει να κάνουν αυτό το άθλημα» ή έχουμε παρακολουθήσει τις ομάδες των κοριτσιών που παίζουν σε μισογεμάτα γήπεδα; Τι αντίκτυπο έχει αυτό στα κορίτσια και την επιθυμία τους να αθλούνται κατά τη διάρκεια της εφηβείας;

Καθώς ο κόσμος προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, τα δεδομένα από την πιο πρόσφατη έρευνα της Always για την Αυτοπεποίθηση & την Εφηβεία, δείχνει ότι, μέχρι το τέλος της εφηβείας, τα μισά από τα κορίτσια που συμμετείχαν στην έρευνα (51%) θα έχουν εγκαταλείψει τον αθλητισμό.

Το νέο βίντεο #ΣΑΝΚΟΡΙΤΣΙ ρώτησε κορίτσια για τις αθλητικές εμπειρίες τους, τις προκλήσεις και τα οφέλη, τι τους βοήθησε να παραμείνουν στο παιχνίδι ή τι τους οδήγησε να σταματήσουν.

Ακούστε τις ιστορίες τους και παρακινηθείτε από την παθιασμένη τους έκκληση για συσπείρωση όλων των κοριτσιών, ώστε να συνεχίσουν να αθλούνται:

«Ως κάποια που μεγάλωσε κάνοντας αθλήματα αλλά και ως η μητέρα μιας επτάχρονης κόρης, ξέρω πόσο σημαντική μπορεί να είναι η συμμετοχή σε αθλήματα, ώστε να βοηθήσει τα κορίτσια να χτίσουν την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες που θα τους χρησιμεύσουν σε όλη τους τη ζωή.

Ελπίζω ότι αυτό το βίντεο θα πυροδοτήσει μια συζήτηση και θα εμπνεύσει τα κορίτσια να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον αθλητισμό», σημείωσε η υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτιδα του βίντεο Burstein.

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η διαρκής συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην αυτοπεποίθηση των κοριτσιών, σε οποιοδήποτε επίπεδο, και παρέχει πολύτιμες δεξιότητες που τους βοηθούν να τη διατηρήσουν ώστε να κάνουν οτιδήποτε θελήσουν στη μετέπειτα ζωή τους.

Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη του 2015 βασισμένη σε στοιχεία των καταναλωτών των ΗΠΑ, έδειξε ότι οι γυναίκες ηλικίας 18 έως 24 ετών έχουν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν αυτοπεποίθηση αν αθλούνται τακτικά, σε σύγκριση με εκείνες που δεν αθλούνται καθόλου.

Επιπλέον, η πρόσφατη έρευνα της Always διαπίστωσε ότι τα κορίτσια ανέφεραν ότι τρία από τα σημαντικότερα οφέλη από τη συνέχιση αθλητικών δραστηριοτήτων είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση, η ομαδικότητα και οι ηγετικές ικανότητες.

Ωστόσο, παρά τα γνωστά οφέλη, τα κορίτσια εξακολουθούν να αναφέρουν ότι δεν αισθάνονται ότι ανήκουν στον αθλητισμό. Επιπλέον, το 67 τοις εκατό των κοριτσιών αισθάνονται ότι η κοινωνία δεν τους ενθαρρύνει να αθλούνται.

 

Βασικά Συμπεράσματα της Έρευνας «Εφηβεία και Αυτοπεποίθηση Κύμα ΙV- Always»

*Μέχρι την ηλικία των 17, στο τέλος της εφηβείας, περισσότερα από τα μισά κορίτσια (51%) θα εγκαταλείψουν τον αθλητισμό.

*7 στα 10 κορίτσια που εγκαταλείπουν τον αθλητισμό κατά τη διάρκεια της εφηβείας αισθάνθηκαν ότι δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού.

*Μόνο το 1/3 των κοριτσιών αισθάνεται ότι η κοινωνία ενθαρρύνει τα κορίτσια να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

*Σύμφωνα με τις δηλώσεις των κοριτσιών, τρία από τα κυριότερα οφέλη για να συνεχίσουν να αθλούνται είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση (62%), η ομαδικότητα (64%) και οι ηγετικές ικανότητες (54%).

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i