6 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι έχεις έλλειψη σιδήρου

Αν έχεις σταδιακά μετατραπεί από ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος σε κάποιον που με δυσκολία μπορεί να ανέβει τις σκάλες, μπορεί να φταίει η έλλειψη σε σίδηρο.

06.10.2018

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

Η έλλειψη σιδήρου η πιο συχνή διατροφική ανεπάρκεια και οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους άνδρες.

Είσαι επισήμως αναιμική, όταν δεν υπάρχει αρκετός σίδηρος στο σώμα σου για να δημιουργήσει το αναγκαίο ποσό της αιμοσφαιρίνης.

Η αιμοσφαιρίνη είναι το πιο σημαντικό συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενεργεί σαν ένα σύστημα μεταφοράς οξυγόνου στο σώμα σου. Όταν το σώμα σου δεν έχει αρκετό σίδηρο για να δημιουργήσει την αιμοσφαιρίνη, ο αριθμός των ερυθρών αιμοσφαιρίων σου θα μειωθεί και θα καταστήσει πιο δύσκολο για τους ιστούς σου να πάρουν το οξυγόνο που χρειάζονται, οδηγώντας σε κόπωση και δύσπνοια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 5 θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι και ξεχνούν ακόμα και οι #healthyfood οπαδοί!

Ενώ κάποια συμπτώματα όταν έχεις έλλειψη σιδήρου είναι αναμενόμενα, όπως η πείνα ή η δύσπνοια, άλλα φαίνεται ότι δε θα έπρεπε να έχουν καμία απολύτως σχέση με τα επίπεδα του σιδήρου σου. Ορίστε 6 σημάδια που δε θα περίμενες ότι συνδέονται με τον σίδηρό σου:

Αν βρίσκεις ότι νιώθεις και εσύ αρκετά από τα παρακάτω προβλήματα λόγω έλλειψη σιδήρου, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό σου.

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece