Πολλά φυτικά συμπληρώματα ΔΕΝ περιέχουν πραγματικά βότανα, δείχνει η έρευνα

Είναι όλα τα φυτικά συμπληρώματα ίδια ή μήπως υπάρχουν περιπτώσεις που τα φυτικά συμπληρώματα δεν περιέχουν πραγματικά βότανα. Τι υποστηρίζει νέα έρευνα.

15.05.2015

Γράφει: Κατερίνα Πατούλια

εχεις διαβασει

Πολλά φυτικά συμπληρώματα ΔΕΝ περιέχουν πραγματικά βότανα, δείχνει η έρευνα

Θα έχεις ακούσει ότι αν λαμβάνεις φυτικά συμπληρώματα που περιέχουν βότανα και άλλα φυτικά συστατικά, μπορούν να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σου και να βοηθήσουν στα συμπτώματα της κατάθλιψης. Αλλά ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης καλεί τις εταιρείες Target, Walmart, Walgreens, and GNC να σταματήσουν να πωλούν πολλά από τα φυτικά συμπληρώματα, καθώς ανακάλυψε ότι αρκετά από τα χάπια ήταν 100% ψεύτικα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μόλις το 21% των συμπληρωμάτων που ελέγχθηκαν περιείχαν πραγματικά DNA από τα φυτά που έπρεπε να περιέχουν. Αυτό σημαίνει ότι το 79% αυτών δεν περιείχαν κανένα από τα βότανα που ισχυρίζονταν ότι είχαν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: «Παίρνεις σωστά τις βιταμίνες σου; Η διατροφολόγος απαντά»

Επιπλέον, το 35% των προϊόντων που ελέγχθηκαν περιείχαν ρύζι, σιτάρι, φασόλι και άλλα φυτικά στοιχεία που δεν υπήρχαν στη λίστα με τα συστατικά τους. Και αυτά μπορεί να ήταν εξαιρετικά επικίνδυνα για αυτούς που έχουν αλλεργίες.

« Τα αποτελέσματα του DNA επιβεβαιώνουν πολλές ερωτήσεις που εκκρεμούν σχετικά με τη βιομηχανία φυτικών συμπληρωμάτων», αναφέρει ο Eric Schneiderman, γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης. «Η ψευδής διαφήμιση είναι παράνομη και θέτει σε μη αποδεκτούς κινδύνους τους αγοραστές».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: «6 βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεσαι!»

Αν, ωστόσο, ανησυχείς ότι μπορεί να χάσεις σημαντικά θρεπτικά στοιχεία, αν δεν παίρνεις τα συμπληρώματα που πρέπει- τα οποία τώρα γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην έχουν καμία εντελώς θρεπτική αξία- οι ειδικοί προτείνουν να προσθέσεις στη διατροφή σου περισσότερες τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα γαλακτοκομικά και τα θαλασσινά.

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece