Τα 7 καλά της πέψης μου: Ας δώσουμε ένα τέλος στα πεπτικά προβλήματα με μία έξυπνη κίνηση

Πώς κατάφερα να απαλλαγώ από το ενοχλητικό φούσκωμα μετά το φαγητό.

πέψη iStock

Κατά τη γνώμη μου μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις αποτελεί το φαγητό και η στιγμή εκείνη είναι για μένα σαν μία ιεροτελεστία που πρέπει να τη βιώσεις με όλες σου τις αισθήσεις. Ωστόσο, όταν αυτή δεν συνοδεύεται από ευχαρίστηση, αλλά από το αίσθημα φουσκώματος, είναι επόμενο να μην τη χαίρεσαι με τον ίδιο τρόπο. Συχνά, λοιπόν, όταν τρώω αργά το βράδυ, απ' έξω ή αυτό που θα φάω είναι σχετικά βαρύ, πάντα έχω τον φόβο πως αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα ενδέχεται να με καταβάλλει, τον οποίο ακολουθεί 9 στις 10 φορές το εν λόγω φούσκωμα. 

Μέχρι πρόσφατα, το σύμπτωμα του φουσκώματος δεν ήταν το μόνο που ακολουθούσε την αγαπημένη μου ιεροτελεστία, που εν τέλει είχε καταλήξει να μοιάζει με κάτι που δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω και δεν απολάμβανα ούτε στιγμή. Τότε, ήταν που αποφάσισα πως έπρεπε να κάνω κάτι αποτελεσματικό, ώστε να μπορώ να απολαμβάνω ξέγνοιαστα τη στιγμή του φαγητού.

Έτσι, στη ζωή μου μπήκαν τα πεπτικά ένζυμα και η καναδική εταιρεία Flora.

Τι είναι τα πεπτικά ένζυμα;

Προκειμένου η πέψη να λειτουργήσει με τον σωστό τρόπο, πέρα από το γεγονός της απουσίας φουσκώματος και άλλων προβλημάτων, πρέπει να ακολουθηθεί η σωστή διάσπαση της τροφής, η οποία γίνεται με τη βοήθεια των πεπτικών ενζύμων. Τι σημαίνει αυτό; Προκειμένου να διασπαστεί η τροφή, ο οργανισμός παράγει ένζυμα, τα οποία έχουν την ικανότητα να αποσπάσουν τα θρεπτικά συστατικά, που με τη σειρά τους αξιοποιούνται για ενέργεια, ανάπτυξη και επισκευή των κυττάρων. Στην ουσία τα ένζυμα είναι τύποι πρωτεϊνών που επιταχύνουν ή "καταλύουν" τις χημικές αντιδράσεις στο σώμα μας, με τα πεπτικά να διασπούν την τροφή, με σκοπό την απορρόφηση των στοιχείων, μέσω μιας ομαλής πέψης. Η ομαλή πέψη δεν κουράζει τον οργανισμό και δεν ακολουθείται από ενοχλητικά συμπτώματα όπως καούρες και όξινες αναγωγές.

Γιατί έχω φούσκωμα και καούρες;

Από τη στιγμή που μετά το φαγητό παρατηρούνται τα προαναφερθέντα συμπτώματα - όπως συνέβαινε και στη δική μου περίπτωση - αυτό σημαίνει πως δεν επαρκούν τα πεπτικά ένζυμα του οργανισμού μας. Ειδικότερα, ένα απολύτως υγιές άτομο παράγει τη σωστή ποσότητα πεπτικών ενζύμων που χρειάζεται το σώμα του. Όταν αυτό δεν συμβαίνει, οδηγούμαστε στα ανεπιθύμητα (και όχι μόνο) γαστρεντερικά προβλήματα, είτε κάνουμε καλή διατροφή, είτε όχι, δεδομένου ότι η πέψη δεν λειτουργεί με τον σωστό τρόπο. Συνεπώς, έχοντας εντοπίσει αυτά τα συμπτώματα και συμβουλευόμενη τον γιατρό μου, κατέφυγα στη λήψη συμπληρώματος πεπτικών ενζύμων, καταλήγοντας ύστερα από ενδελεχή αναζήτηση στο Ultimate Digestive Enzyme της Flora. 

flora

Τα οφέλη του Ultimate Digestive Enzyme 

Ο λόγος που επέλεξα το Ultimate Digestive Enzyme ήταν επειδή πρόκειται για ένα πλήρες φάσμα 7 ενεργών ένζυμων, από 100% φυτικές πηγές, που διασπούν πρωτεΐνες, λίπη, απλούς και σύνθετους υδατάνθρακες, ίνες, άμυλο, λακτόζη. Πιο αναλυτικά, το συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο εμπιστεύτηκα από την πρώτη στιγμή, κατάφερε με 7 δράσεις να μου αλλάξει τη ζωή, δίνοντας ένα τέλος στα ενοχλητικά συμπτώματα. Όπως επιβεβαιώνει το Ultimate Digestive Enzyme - πολλά από τα οποία κατάφερα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι:

  • Βοηθά στην αποφυγή της δυσπεψίας και των ενοχλητικών συμπτωμάτων της όπως: αέρια, φουσκώματα, όξινες αναγωγές, καούρες, δυσκοιλιότητα και διάρροια.
  • Βελτιώνει τη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας.
  • "Ξεκουράζει" το πάγκρεας.
  • Αντικαθιστά τα ένζυμα που χάνονται με το μαγείρεμα, την επεξεργασία τροφών, τις κακές διατροφικές επιλογές, το στρες και την ηλικία.
  • Έχει υψηλή συγκέντρωση σε πρωτεολυτικά ένζυμα, που μειώνουν φλεγμονές και τροφικές αλλεργίες.
  • Βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης και την πέψη των γαλακτοκομικών
  • Μειώνει την πείνα και τη λαιμαργία

Το happy ending

Παίρνοντας μία κάψουλα την ημέρα ακριβώς μετά την πρώτη μπουκιά, οι ανεπιθύμητες εκπλήξεις για εμένα έγιναν παρελθόν. Το συμπλήρωμα διατροφής Ultimate Digestive Enzyme μού έδωσε τη δυνατότητα να εστιάσω χωρίς παρεμβολές σε αυτά που έχουν σημασία, που είναι οι στιγμές με τους αγαπημένους μου, όπως και στη λατρεμένη μου ιεροτελεστία του φαγητού που ξαναβρήκε το νόημά της. Και αυτό το χρωστώ στην εταιρεία Flora.

Useful Info: Το προϊόν παρασκευάζεται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i