Αντιγήρανση - Ποια είναι τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης και πώς μπορούμε να τα προλάβουμε

Η Dr. Μαρία Αθ. Ψωμά αναλύει ένα θέμα που απασχολεί εκατομμύρια γυναίκες και άντρες.

αντιγηρανση iStock

Η επιστήμη της αντιγήρανσης εξελίσσεται όλο και περισσότερο , με συμπληρώματα διατροφής, βιοσυνθετικές ορμόνες , πεπτίδια και άλλα πολλά . Το θεμέλιο όμως για την αντιγήρανση είναι ο τρόπος ζωής μας, που εξαρτάται αποκλειστικά από τη διατροφή, την άσκηση και την σωστή διαχείριση του άγχους.

Τα βασικά "συμπτώματα" της πρόωρης γήρανσης είναι:

Πόνοι στις αρθρώσεις και μυικοί πόνοι .Είναι βασικό μεγαλώνοντας να ακολουθείτε μία "αντιφλεγμονώδη διατροφή ". Ουσιαστικά απαγορεύεται η ζάχαρη , το άσπρο αλεύρι και τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Είναι βασικό να καταναλώνετε διατροφή πλούσια σε καλό λίπος , το οποίο βοηθάει στην ευλυγισία των αρθρώσεων . Καλό λίπος βρίσκεται στα λιπαρά ψάρια ( σαρδέλλες, λαυράκι, σολομός), στο αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς και το αγνό παρθένο ελαιόλαδο .

Ρυτίδες – Ξηρότητα του δέρματος:

Όσο μεγαλώνουμε μειώνεται η ελαστικότητα του δέρματος. Είναι βασικό η καλή ενυδάτωση και η αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας.

Η καταστροφική επίδραση του ήλιου , αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες . Επίσης καταστροφικό είναι για το δέρμα το κάπνισμα. Προσοχή στην υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ γιατί αφυδατώνει. Αφυδάτωση επίσης μπορεί να προκαλέσει το μπάνιο με καυτό νερό για πάνω από 10 λεπτά .

Δείτε περισσότερα στο missbloom.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i